Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 16:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/ladan-blev-ett-halmhus/

EKONOMI

Ladan blev ett halmhus

Tjärdoft från det nymålade gamla laduvirket blandar sig med brasdoften i allrummet. De djupa fönsternischerna har avrundats för att ljuset ska nå längre in i huset.
Tjärdoft från det nymålade gamla laduvirket blandar sig med brasdoften i allrummet. De djupa fönsternischerna har avrundats för att ljuset ska nå längre in i huset. Bild: Lars Lindqvist

Det finns målmedvetna människor, det finns entusiaster och så finns Catharina och Lennart Brewitz. Efter fem år och minst 7.000 arbetstimmar står deras egenhändigt byggda hus färdigt. Ett hus som troligen är världens första korsning av ett halmbalsbygge och en gammal lada.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.