Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-18 00:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/latt-att-bli-yr-av-rosens-alla-dofter/

EKONOMI

Lätt att bli yr av rosens alla dofter

Bild 1 av 5 ’Mrs John Laing’. En remontantros, vilken utmärker sig med sin mycket starka doft, och med klassiska parfymdofter. Den doftar blommigt, kryddigt och fruktigt.
Foto: Christina Högardg-lhr Lars-Åke Gustavsson
Bild 2 av 5 ’Comtesse de Murinais’. En underbart vacker mossros med rosig, söt och stark doft, men den har också en doft av skog över sig. De mossbeklädda knopparna doftar starkt av kåda.
Foto: Christina Högardh-lhr Lars-Åke Gustavsson
Bild 3 av 5 ’Général Jacqueminot’. Remontantros. Fick en egen parfym uppkallad efter sig 1905. Doftar mycket ros med inslag av kryddnejlika, honung, lager och barrträd. ”Ett doftande underverk!” skriver bokens författare.
Foto: Christina Högardh-Ihr Lars-Åke Gustavsson
Bild 4 av 5 ”Rosen – kärlek, konst, doft och botanik” ges ut av Norstedts.
Bild 5 av 5 Christina Högardh-Ihr och Lars-Åke Gustavsson har skrivit boken ”Rosen – kärlek, konst, doft och botanik”.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.