Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-13 03:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/lisa-har-tagit-med-sig-katthult-till-stan/

EKONOMI

Lisa har tagit med sig Katthult till stan

Bild 1 av 10 I Lisa Askevik Berlins etta finns nästan inga nya saker.
Bild 2 av 10 När Lisa flyttade in var det en stor öppning mellan köket och rummet, men hon har satt in fönster och glasdörrar och fick förvaring på köpet. Sängen är köpt på annons, schäslongen har hon fått och sedan klätt om och kristallkronan är köpt hos en auktionsfirma i Vimmerby.
Bild 3 av 10 Det lilla badkaret är gjort av ett gammalt saltkar hemifrån Katthult. Badrumsskåpet är byggt av gamla stallfönster hemifrån.
Bild 4 av 10 I hallen har Lisa satt upp tunga sammetsdraperier. På väggen bakom finns skor och hattar. Platt-tv:n har fått en undanskymd plats.
Bild 5 av 10 Balettavlan har Lisa köpt hos auktionsfirman Lloyd Eriksson. Tapeten i rummet heter ”Pigkammaren” och är från Boråstapeter.
Bild 6 av 10 Garderoben i kammaren är fylld av klänningar, skor och hattar, de allra flesta är loppisfynd, men en del har Lisa sytt själv.
Bild 7 av 10 Sminkbordet är gjort av ett bord hemifrån, ett tygförhänge och en spegel från Old Touch. Stolen har gammelmorfar gjort.
Bild 8 av 10 Nattygsbordet är köpt på annons, lampetten från auktion på nätet.
Bild 9 av 10 Radion är inköpt på loppis, konsolerna är från Eksjö Byggnadsvård.
Bild 10 av 10 Fotografen står i kökssoffan, som även är en bäddsoffa med överkast vävt av Lisas mormor. Vedspisen är ständigt i gång under vinterhalvåret för värmens skull, då lagar de också all mat på den. Lampan i taket har gammelmorfar smitt, mattorna har mormor vävt, ljusstakarna är loppisfynd och den gula teservisen är köpt i Vimmerby.

I sin etta i Midsommar­kransen i södra Stockholm har Lisa Askevik Berlin både vedspis och kakelugn. Möblerna har hon fått hemifrån eller letat upp second hand.Och mormor har vävt, virkat och broderat.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in