Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-06 08:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/ljus-och-rymd-bakom-platfasad/

Bostad

Ljus och rymd bakom plåtfasad

Bild 1 av 5 Genom vardagsrumsfönstret syns uteplatsen som gjutits runt berget.
Bild 2 av 5 Love Strandäng och Robin Carlander njuter av ljuset i vardagsrummet. Ett tredje fönster finns i den platsbyggda bokhyllan. Soffan Grow kommer från Offect, kuddarna från Hay och bordet från David design. I bakgrunden en fladdermusfåtölj och golvlampan Hide.
Bild 3 av 5 Lina samlar på Muminmuggar och föll för lampan Mhy som hänger över köksbordet från David design.
Bild 4 av 5 Ljus och rymd var ledord när Lina Strandäng och Robin Carlander i Torslanda beställde ett hus av arkitekten Johannes Norlander.
Foto: Foton: Peter Claesson
Bild 5 av 5 Johannes Norlander har ritat det sexkantiga huset Tumle vars svarta plåtfasad skimrar som brons i eftermiddagssolen. Bollen hamnar högt över huset när Robin Carlander, sonen Love och hans kamrat Erik leker i den nyanlagda trädgården.
Som ett fort blickar det sexkantiga huset i svart plåt ut över omgivningen. Men inuti släpper de stora fönstren in ljus och ger huset rymd och atmosfär.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in