Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 00:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/mexitegelvilla-med-cool-60-talskansla-modernt-hem-med-60-talet-i-vaggarna/

Bostad

Mexitegelvilla med cool 60-talskänsla Modernt hem med 60-talet i väggarna

Bild 1 av 8 Huset från 1965 ligger väl ­inbäddat i grönskan.
Bild 2 av 8 Ombonat med brasa och röd matta. Stolen som Susanne Wallin sitter i är en klassiker från 1960-talet, Eero Aarnios ”Ball Chair” eller ”Åskbollen” som den också kallas.
Bild 3 av 8 Fredagar är heliga. Med popcorn och en bra film somnar gärna hela familjen i den sex meter långa soffan. Den smarta möbeln för dvd och video har Jens byggt av en gammal dörr som han sågade isär och sedan byggde ihop på nytt.
Bild 4 av 8 Huset har tre olika plan. Från hallen leder en trappa till sovrum och ­arbetsrum ett halvt plan upp. Ett halvt plan ned finns vardagsrum och kök.
Bild 5 av 8 Micken är 50-tal­soriginal och fungerar.
Bild 6 av 8 Väggen i Edwards rum är målad i hans favoritfärg. I skåpet från Ikea ryms många av pojkrummets saker.
Bild 7 av 8 Stora rum kräver möbler som fyller. Det långa härliga matbordet från Italienska Calligaris tar sin plats. Hans Wegner-stolarna är köpta på en webbauktion. Bilden på havet i Ystad har Susanne fotograferat.
Bild 8 av 8 Originalköket i mossgrönt med träpanel är utbytt mot ett modernt svart kök från Ikea.
Huset är tidstypiskt 60-tal med alla de rätta yttre signalerna — mexitegel, brun lasyr och tallar runt hus­knuten. Men invändigt döljer sig oanade ytor och ett enormt ljusinsläpp.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in