Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 07:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/midsommarkalas-vid-stugan-mitt-i-stan/

Bostad

Midsommarkalas vid stugan mitt i stan

Bild 1 av 9 På uteplatsen i den grönskande trädgården har Anette Brolin dukat fram en midsommarmåltid med sill, sallad, ost och tårta till sönerna Petter och Jens.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 9 En kall och sen vår har försenat grönsakernas utveckling. I Anettes odlingsbänkar ska så småningom rödbetor, sallad, rädisor, sockerärter, squash och potatis växa.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 9 ”Humlor och bin är väldigt viktiga och därför har jag valt blommor som lavendel, salvia och kantnepeta för att de ska trivas”, säger Anette.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 4 av 9 Det stora rummet i stugan har efter Anettes renovering blivit ljust och luftigt. Det rymmer allt hon behöver, en Ikeasäng med förvaring och behändigt brickbord.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 5 av 9 Standarden är enkel på kolonilotten. Ett handfat med kanna duger bra även om koloniföreningen har alla faciliteter med toalett och dusch i området.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 6 av 9 Mellan ytterdörren och det stora rummet ligger det lilla köket. Dottern Elins draperi från flickrummet har fått ny uppgift genom att hålla flugorna utomhus.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 7 av 9 Rhododendron var inte Anettes favorit och hon försökte flytta den till ett hörn i trädgården. Men i stället tog den ny fart och får nu god omvårdnad och blommar rikligt.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 8 av 9 Anettes tomt på 273 kvadratmeter är en av de större i Eriksdalslundens koloniområde. Här har hon blommor, grönsaker, bärbuskar, fruktträd och stenlagda gångar.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 9 av 9 Över grinden blommar kaprifol och utmed trappan knoppas rosor och pioner. Här älskar Anette att sitta med en kopp kaffe och se ut över trädgården. Hon har byggt uteplatsen och målat den 14 kvadratmeter stora stugan både in- och utvändigt. Många som promenerar förbi stannar gärna till och beundrar lotten.
Foto: Alexander Mahmoud
I midsommartid njuter ­Anette Brolin som mest. På hennes kolonilott på Södermalm i Stockholm har hon allt hon önskar och behöver – en liten stuga och en trädgård som både skänker ro och ger henne möjlighet att greppa spade och hammare.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in