Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 01:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/mobelformgivarnas-hem-ar-en-testplats/

Bostad

Möbelformgivarnas hem är en testplats

Bild 1 av 10
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 10 Vardagsrummet är Emmas och Fredriks samlingspunkt. Här samsas stora delar av deras prototyper, arvegods, auktions- och loppisfynd. Pianot tillhörde en gång Emmas farmors far, ­tidigt 1900-tal. Dockskåpet är ett fynd inköpt på loppis i Dalarna. Ramarna på väggarna kommer från olika resor i världen.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 10 Emmas hattsamling består av ett 80-tal upphängda på hallväggarna. Hattarna används både till vardags och till fest. Det är aldrig fel att bära hatt.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 4 av 10 Nyckelstället är en gåva från en av Fredriks bästa vänner. Två hållare är avsedda för Fredrik och Emma, den tredje är till för goda vänner på besök.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 5 av 10 Inredningen i köket är original och härstammar från det år när huset byggdes, 1936. I glasbehållarna finns allt i från olika tesorter, ris, pasta, torrmat och gröt.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 6 av 10 Väggklockan har en gång suttit på en skola. Den hade förlorat visarna och när Fredrik skulle sätta dit nya insåg han att det var mer fantastiskt att ha en klocka utan visare.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 7 av 10 Bygglampor fyndade i New York ser ut som en stor, modern ljuskrona. Fredrik visste att Emma gillade den typen av lampor, och tog med dem hem i present.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 8 av 10 Kaffekannan, design Sigvard Bernadotte, är en present från Fredriks mor. Den fungerar även utmärkt att servera morgonens frukostte i.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 9 av 10 Både Fredrik och Emma gillar väskor. Den här i papp fungerar perfekt för sommarens utflykter.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 10 av 10 I sovrummet hänger parets paradlampa, ”Line lamp”, gjord till Stockholms möbelmässa i februari i år. Sängen, från ”Carpe diem”, är solklart den skönaste möbeln.
Foto: Alexander Mahmoud
Ett dockskåp som förvaring. Ett piano som huvudpjäs. Mitt i Sofo, på Södermalm i Stockholm, tar designduon Emma Marga Blanche och Fredrik Färg oss till sin lekfulla värld.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in