Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-07 13:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/renassans-for-ostermalmsvaning/

Ekonomi

Renässans för ­Östermalmsvåning

Bild 1 av 8 1. Köket fick glasdörrar till uteplatsen. När inredningen i den gamla förskolan revs avslöjades stuckatur i form av taklister och rosetter som dolts bakom sänkta tak.
Bild 2 av 8 2. Brickbord från Marocko. När Christine och Fredrik planerade ombyggnaden var de noga med placeringen av varje strömbrytare, vägguttag och spotlight.
Bild 3 av 8 3. Kakelugnen värmer. En glad överraskning under renoveringen var att den igenmurade kakelugnen i vardagsrummet fungerar efter tätning av kanalen.
Bild 4 av 8 4. Rofyllt och avskilt. Från uteplatsen på gården ser man rakt genom lägenheten och vardagsrummets fönster mot gatan.
Bild 5 av 8 5. Vårligt stilleben. I vardagsrummet har bänken från 60-talet, som är en gåva från Fredriks föräldrar, fått nytt liv med omlackering.
Bild 6 av 8 6. Walk-in-closet. Mellan bad- och sovrum finns en stor klädkammare med en skön naturfärgad heltäckningsmatta i nyzeeländsk ull
Bild 7 av 8 7. Eget spa. Badrummet blev ett lyxigt spa med både badkar och kombinerad dusch och ångbastu.
Bild 8 av 8 8. Vardagsrum i mjukt återhållen färgskala. Christines dröm är att någon gång kunna göra om och inreda en hel herrgård och ge alla rum olika stil.

Ett hem med villakänsla mitt på Östermalm. Det har Christine Stein och hennes sambo Fredrik skapat av en nedsliten förskola. Bakom sänkta tak och lager av färg hittade de stuckaturer och andra fina inredningsdetaljer, som de nu förenat med modern inredning. Och badrummet blev ett riktigt spa med ångbastu.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in