Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-13 16:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/sarbor-tillsammans/

Bostad

Särbor tillsammans

Att huset skulle vara i massivträ var självklart när ...
Bild 1 av 10 Att huset skulle vara i massivträ var självklart när ...
Atriumet blir ett extra rum när solen ligger på.
Bild 2 av 10 Atriumet blir ett extra rum när solen ligger på. Bild: Ylva Sundgren
Bild 3 av 10 Detaljerna är viktiga. Färgen på lampan matchar husets färg och måtten på skåpet är precis anpassade till husets brödrost.
Bild 4 av 10 ...och  arkitekterna Roger Spetz och Max Holst ritade.
Bild 5 av 10 Färgen på huset skulle vara den nyans som en nedgående sol ger när den träffar en tallstam. Tallarna har fått stå kvar tätt inpå huset för den skogsälskare som Agneta Spetz är. Bild: Ylva Sundgren
Bild 6 av 10 Agneta älskar skogspromenader, Bernt stannar hellre inomhus...
Bild 7 av 10 Att ha var sitt krypin var viktigt.
Bild 8 av 10 bo ihop men ändå isär.
Bild 9 av 10 På loftet ovanför bastun brukar barnbarnen sova när de kommer på besök.
Den branta trappan upp till loftet är snyggt inskuren i köksväggen.
Bild 10 av 10 Den branta trappan upp till loftet är snyggt inskuren i köksväggen.
Tätt, tätt inpå skogen i det gamla fritidshusområdet på Värmdö lyser ett hus i varmt orange-ockra. Uppe på tomtens svagt sluttande berghäll har arkitekterna Roger Spetz och Max Holst ritat ett hus för både trä- och trädkramare.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in