Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-12 13:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/sekelskifte-i-dova-nyanser/

Ekonomi

Sekelskifte i dova nyanser

Bild 1 av 8 Heltäckningsmatta i köket från ­Bolon. Tavlan i trompe l’œil-teknik, liksom Ikeabordet ”Långed”, är Charlottes egen formgivning.
Bild 2 av 8 Den omöjliga smatten vid ­köksfönstret har byggts upp till en ­innebalkong som går att sitta och med smart förvaringsplats under.
Bild 3 av 8 Den grafitgrå färgen i hallen fun­gerar som en neutraliserande zon mellan det färgstarka i köket och det stora rummets svartlila ton.
Bild 4 av 8 Det spröjsade glaspartiet mellan­ köket och hallen är en rest från när fastigheten var ett barnhem. Knopparna, ”Dot”, från Muuto.
Bild 5 av 8 I det stora rummet är tre av fyra väggar målade i Alcro designers kulör Blackbird blue. Målningarna på väggen har Charlotte gjort. Det stora matbordet är en lackad mdf-skiva på målade benbockar. De udda stolarna runt bordet är arvegods, omhändertagna fynd och inköp från Bolia. Bordsskivan, stringborden och ett litet sidobord har alla målats i samma djupröda nyans för att ge vardagsrummet ett enhetligt intryck.
Foto: Ester Sorri
Bild 6 av 8 Paret tycker om att ha gäster hemma och vid sidoskänken blandas drinkarna till. Glasflaskorna är Charlottes design och tavlan med hennes morfar och hon vid pianot är målad av henne själv. Armaturen är en gammal PH-lampa i design av Poul Henningsen.
Bild 7 av 8 Två ärvda fåtöljer och ett litet­ bord bildar en egen grupp i stora ­rummet. Ovanför hänger ett naturtroget alster av Charlotte.
Bild 8 av 8 En ljudabsorberande skärmvägg i sovrummet döljer bokhyllan. Charlottes lekdjur ”Imaginary friends” är ännu bara prototyper.
”Jag tröttnar aldrig på färg”, säger ­designern Charlotte Ryberg som ­ ­förvandlat sin svala sekelskiftestvåa på Kungsholmen i Stockholm till ett hem med en personlig färgpalett.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in