Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-22 05:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/smalter-in-men-sticker-ut/

Bostad

Smälter in men sticker ut

Arkitekt Stefan Sjöberg.
Bild 1 av 4 Arkitekt Stefan Sjöberg.
Christopher Taube valde en större bänkskiva på köksön så att man kan jobba från två håll. ”Det är otroligt trevligt att kunna stå och laga mat tillsammans.”
Bild 2 av 4 Christopher Taube valde en större bänkskiva på köksön så att man kan jobba från två håll. ”Det är otroligt trevligt att kunna stå och laga mat tillsammans.”
Bild 3 av 4 ”Solen som flödar in är härlig. Men det måste till någon avskärmning, annars kommer vi koka bort på sommaren”, säger Christopher Taube.
Arkitekterna Kjellander Sjöberg försökte med höjder och linjer få huset att passa in mot de äldre grannarna men ändå ge det ett formspråk från vår tid.
Bild 4 av 4 Arkitekterna Kjellander Sjöberg försökte med höjder och linjer få huset att passa in mot de äldre grannarna men ändå ge det ett formspråk från vår tid.
Bild: Anna-Lena Mattsson
Direkt efter bron från Hornstull till Liljeholmen ligger ett nybyggt hus som får en att haja till. Med sina former följer det de omgivande äldre husen. Men med sin svarta fasad och sina stora glaspartier är huset en tydlig representant för vår tid.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in