Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-07 13:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/stilsaker-uppdatering-av-60-talet/

Ekonomi

Stilsäker uppdatering av 60-talet

Bild 1 av 9 Sofia Ström har inrett tvåan på Södermalm i Stockholm med moderna möbler i 50-, 60- och 70-talsstil och originalinslag som en orange elorgel.
Bild 2 av 9 I vardagsrummet, inrett för ugänge och tv-tittande, rumlar katterna Zion och Ziggy runt. Golvlampan till väns­ter har Sofia ärvt från morfars syster. Soffan, mattan och rottingstolen kommer från Sofias förra arbetsplats Ikea. Soffbordet är från Stalands och ska snart ersättas av ett nytt. Den bruna fåtöljen kommer från Grandpa.
Bild 3 av 9 Lampan i fönstret är arvegods från morföräldrarna. Den och ugglan kommer från Uppsala-Ekeby. Brickbord från Ikea framför golvlampan ”Bumling”, köpt i en antikaffär.
Bild 4 av 9 Ett sideboard går alltid hem, detta heter ”Arild” av Nils Jonsson för Troeds och är fyndat på Blocket. Återvunnen favoritpall från Indiska.
Bild 5 av 9 Musikanläggningen, med tillhörande vinyl, är Diegos ögonsten. Lp-vaggan är inredning från en nedlagd skivbutik.
Bild 6 av 9 Gul espressomaskin från X1 Francis Francis. Sofia och Diego gillar kaffe!
Bild 7 av 9 Skrivbordet har Sofia fått av mamma Birgitta. Jordgloben kommer från Blocket och cd-stället har Sofias pappa Karl-Henrik gjort.
Bild 8 av 9 Lampan från Svenskt Tenn är arvegods från morföräldrarna. Skolplanschen är från Grandpa. Eameshängaren kommer från Nordiska galleriet.
Bild 9 av 9 Köksbordet är flitigt använt. Lampan är från Kartell, radion tillhörde en gång Sofias farföräldrar. På väggen hänger ett gammalt proppskåp som Sofias pappa satt en salig samling av små bilder i.

Sofia Ström föll för läget och ljuset i 60-talslägenheten. Sedan gjorde hon den ännu ljusare med vita väggar, golv och tak – och fyllde den med möbler med smak av både 50-, 60- och 70-tal.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in