Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 20:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/stralande-advent-med-antikviteter/

Ekonomi

Strålande advent med antikviteter

Bild 1 av 5 Georg Jensen gör fina juldekorationer i förgylld mässing. ”Johanne” heter serien som hänger i trollhasseln. Mässingsurna från Rehns Antikhandel.
Bild 2 av 5 Över matbordet hänger en ljuskrona av Hagamodell. Mässingskrukan ”Hortus” formgav Josef Frank för Svenskt Tenn.
Bild 3 av 5 På bordet i vardagsrummet är det första adventsljuset tänt i ljusstaken från Georg Jensen intill en ”Hortus”-kruka från Svenskt Tenn, en statyett och en parfymbrännare. I empireljusstakarna bakom soffan brinner också ljus.
Bild 4 av 5 På en bokhylla står mässingsljusstakarna ”Lilja” från Ystad metall, ett mässingsäpple, Ilse Crawfords ask i koppar från Asplunds samt ett glänsande konstverk av Arne Tengblad.
Bild 5 av 5 Den blänkande vedkorgen vid öppna spisen är en gammal kolhink från England, därifrån kommer även borstsetet.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in