Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Bostad

Strandnära elegans

Läget är perfekt, utsikt mot Öresund och nära till de ljuvliga stränderna i Höllviken. Här har familjen Rydberg bott i drygt 20 år, men när de flyttade in var det ett helt annat hus. En totalrenovering gjordes för några år sedan och då blev det även en swimmingpool och egen sandstrand i trädgården.

Poolen blev 7 m lång, 2 m bred och 1,55 m djup, gjuten av infärgad betong och med en konstruktion där det renade vattnet pumpas tillbaka hela tiden. Här njuter hela familjen av ett svalkande dopp eller att bara slå sig ner och lyssna på det porlande vattnet.

Sittgruppshörna i det stora rummet på nedervåningen med röda snurrfåtöljerna ”Spoon”, Offecct möbler. Satsborden ”Moog” har Tony själv designat. Konsten - som hela familjen blir glad av - är av den danska konstnärinnan Line B.

Ljus och rymd präglar det cirka ett hundra kvadratmeter stora sammanhängande vardagsrummet och köket – där takhöjden som mest är drygt sex meter. Den röda fåtöljen såg Tony på en matmässa och lyckades efter flera års övertalning få den finländska ­designern att sälja ett av hans exemplar. Gasspisen är fjärrmanövrerad.

Både Charlotte och Tony älskar att laga mat och har satsat mycket på att få ett väl fungerande kök med restaurangkänsla.Inredning från Kvänum, gasspis från Smeg.

Här somnar och vaknar man med en fantastisk utsikt. På ­kvällen en silhuett av Köpenhamn, på morgonen ett blånande hav. För att maximera ytan har hyllor byggts in i väggarna.

Från sovrummet är det öppet ned till det stora vardagsrummet, där golvet är klätt med italiensk Carraramarmor. Gasspisen under sovrummet fungerar också som en rumsavdelare. Kuddar och överkast från Lexington.

hemma hos familjen rydberg

Familj: Charlotte och Tony Rydberg, Oscar 22 år, som snart flyttar till Malmö där storasyster Victoria 24 år redan bor.

Gör: Charlotte är fastighetsmäklare i familjeföretaget ”Mäklare Lindgren & döttrar”. Tony är designer och inredare, driver företaget “Ideas” där även båda barnen arbetar.

Aktuell med: “Designkoncept för offentlig miljö och inredningsuppdrag för privata hem. Dessutom marknadsföringsprojekt och event med upplevelser i fokus. Jag vill gärna att flera sinnen blir aktiverade, därför kan ofta ljud, ljusdesign och olika typer av känsloinstallationer ingå i konceptet”, berättar Tony.

Bostad: Villa Rydberg i Höllviken, byggt 1983, totalrenoverat år 2000.
5 rum, 200 kvm.

Bästa med bostaden: Läget. Nära havet, ser Öresundsbron och Köpenhamn vid klart väder. Omgivningen med tall, björk och den egna sandstranden i trädgården. Interiört: rymden, ljuset och transparangen i form av alla generösa glaspartier som öppnar upp mot naturen. ”Det är härligt med de stora gemensamma ytorna, vardagsrum och kök är ca 100 kvm. Här samlas vi gärna hela familjen för arbete, avkoppling och middagar”, säger Charlotte.

Drömmer om: Att få bygga drömhuset från grunden. ”Då måste vi dock först finna en plats som överträffar vårt fina läge”

Vill inte ha i hemmet: Möbler som saknar själ och personlighet. Prylar man inte gillar och behöver till något stjäl bara energi!

Inspireras av: Naturen, ljuset och upplevelser i vardagslivet som de gärna använder för att omvandla till lösningar i både arbetet och hemmiljön. Passionerade människor som brinner för sina idéer och som har mod att driva dem framåt.

Inredningstips: Våga ta ut svängarna. Mixa gärna enkla basmöbler, klassiska naturmaterial med lite oväntade färger och spännande detaljer och former.