Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Bostad

Tre av fyra vill ha hjälp med flyttstädning

Sjutiotvå procent av villaägare vill att mäklaren förmedlar flyttstädning i samband med försäljningen av villan.

Det visar en undersökning om tjänster i samband med flytt som Bjurfors genomfört. På andra plats kommer flytthjälp som efterfrågas av 60 procent.

En bryggbostad – en bostad som man kan hyra tills man får tillträde till sitt nya boende eller medans man renoverar efterfrågas av 39 procent.

Statistiken baseras på en internetundersökning som Bjurfors genomfört. Totalt svarade cirka 700 personer på frågorna.

Redan idag använder sig 40 procent av de tillfrågade i undersökningen kringtjänster i samband med bostadsköp eller bostadsförsäljning.

Men då handlar det om vanliga tjänster som finansiering av bolån, besiktning och hemförsäkring. Även homestyling eller dekoration inför visningen är en allt vanligare tjänst.

Undersökningen visar att flyttstädning och flytthjälp är de mest efterfrågade tjänsterna, särskilt bland kvinnor. Men även förvaring, bryggbostad och hjälp med uppsägning av abbonnemang är tänkbara nya tjänster för mäklarhusen att förmedla.

- Att en "bryggbostad" skulle rankas så pass högt på listan över efterfrågade tjänster hade jag inte räknat med. Men alla som någon gång bott i ett renoveringsprojekt vet hur jobbigt det kan vara. Kanske är det en framtida tjänst som vi på Bjurfors kan förmedla till våra kunder, säger Carl-Henrik Ageman, vice vd på Bjurfors.