Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-19 05:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/vackra-vaxter-uppat-vaggarna/

Ekonomi

Vackra växter uppåt väggarna

Bild 1 av 5 Trumpetranka, Campsis radicans, behöver värme, sol och skyddat läge och klarar sig bara i södra Sverige.
Foto: Peter Etchells
Bild 2 av 5 Tellmanskaprifol, Lonicera x tellmanniana, har karaktäristiska apelsinfärgade blommor. Är härdig till zon IV och klarar liksom övriga i kaprifolfamiljen rätt tuffa förhållanden.
Foto: Holmes Garden Photos
Bild 3 av 5 Blomman för dagen, Ipomoea tricolor, är en vinda som finns i en mängd sorter. Blommorna är rikligt förekommande men har ett kort liv, därav namnet. Har giftiga frön.
Foto: blickwinkel
Bild 4 av 5 Indiankrasse eller slingerkrasse, Tropaeolum majus, är en ettårig planta som passar bra för krukodling med sin långa blomningstid och starka färger. Är ätlig. Härstammar från Peru.
Foto: Robert Harding Picture Library Ltd
Bild 5 av 5 Kameleontbusken, Actinidia kolomikta, är dekorativ med sina vackra bladspetsar. Det finns han- och honplantor och det är honplantan som får frukt och kallas minikiwi. Härdig upp till zon IV.
Foto: Florapix

Klätterväxter är lösningen för den som vill dölja en ful förrådsvägg, göra rumsindelningar i trädgården eller låta uteplatsen och balkongen bli ett blommande rum.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in