Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 21:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/vackra-vaxter-uppat-vaggarna/

EKONOMI

Vackra växter uppåt väggarna

Bild 1 av 5 Trumpetranka, Campsis radicans, behöver värme, sol och skyddat läge och klarar sig bara i södra Sverige.
Foto: Peter Etchells
Bild 2 av 5 Tellmanskaprifol, Lonicera x tellmanniana, har karaktäristiska apelsinfärgade blommor. Är härdig till zon IV och klarar liksom övriga i kaprifolfamiljen rätt tuffa förhållanden.
Foto: Holmes Garden Photos
Bild 3 av 5 Blomman för dagen, Ipomoea tricolor, är en vinda som finns i en mängd sorter. Blommorna är rikligt förekommande men har ett kort liv, därav namnet. Har giftiga frön.
Foto: blickwinkel
Bild 4 av 5 Indiankrasse eller slingerkrasse, Tropaeolum majus, är en ettårig planta som passar bra för krukodling med sin långa blomningstid och starka färger. Är ätlig. Härstammar från Peru.
Foto: Robert Harding Picture Library Ltd
Bild 5 av 5 Kameleontbusken, Actinidia kolomikta, är dekorativ med sina vackra bladspetsar. Det finns han- och honplantor och det är honplantan som får frukt och kallas minikiwi. Härdig upp till zon IV.
Foto: Florapix

Klätterväxter är lösningen för den som vill dölja en ful förrådsvägg, göra rumsindelningar i trädgården eller låta uteplatsen och balkongen bli ett blommande rum.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.