Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 13:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/bostad/vita-vaggar-och-fria-ytor-rena-lyftet/

EKONOMI

Vita väggar och fria ytor rena lyftet

Bild 1 av 8 Matsalen med tapet från Designers Guild.
Bild 2 av 8 Precis vid trappräcket i den övre hallen finns en ljus, skön läshörna. Fåtölj och kudde från Ikea. Emaljmålning i varma röda toner av Maria Manuela Vintilescu. Rosa korg för böcker och tidningar från Ikeas barnavdelning.
Bild 3 av 8 Teverummet har alldeles nymålade vita väggar och en kaskad av färgsprakande inredningsdetaljer. Akrylskulpturen till vänster har Salvador Dalis lärling Jan Naliwajko som upphovsman. Lampskärmen, gjord av uttjänta sidensjalar som rivits i bitar, är från en god vän. Satinkuddar från Jysk och från Kamelo kommer kuddarna i mohair. Målning från art XL.
Bild 4 av 8 Hallen är rymlig och ljus med mörkgrå stenplattor på golvet. Även här har alla väggar målats vita och samtliga lister och dörrar har bytts ut. Trätrappan och dess räcken är ommålade med flera lager vit färg.
Bild 5 av 8 Precis vid trappräcket i den övre hallen finns en ljus, skön läshörna. Fåtölj och kudde från Ikea. Emaljmålning i varma röda toner av Maria Manuela Vintilescu. Rosa korg för böcker och tidningar från Ikeas barnavdelning.
Bild 6 av 8 I vinkel från matsalen finns ett rum där begreppet yta verkligen existerar! Här finns enbart två liggstolar från Dux, där man kan koppla av efter en hård arbetsdag. Golvlampa ”General” från Folkhemmet.
Bild 7 av 8 Färgsprakande barnkammare med randig matta och kuddar från Ikea. Tavlan är en bit av samma tyg som i kuddarna, och som spänts upp på ram. I taket grislampa som har lackats i orange från Scandinavian Vintage.
Bild 8 av 8 Från köksön mitt i köket ser man ut i matsalen åt ena hållet och hallen åt det andra. Här samlas familjemedlemmar för läxläsning och mellanmål. Taklamporna är egentligen gamla grislampor som renoverats och slipats ned till plåten, från Scandinavian Vintage. Svarta, höga, bekväma pallar från Dixie bjuder sittplats åt alla.

Även en villa byggd på 2000-talet kan behöva en ansiktslyftning, speciellt om den är hem för tre växande barn. Med hjälp av en proffsinredare hittade familjen sin stil – en ljus och luftig bas, med glada färgaccenter. Och fick på köpet en bra grund för att organisera hemmet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.