Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer
Annons Innehåll från 7A

Därför ger flytten till city lägre kostnader

Från 7A
Magnifika Boberghallen möter besökarna på Posthuset 7A. Hit flyttar snart Riksförbundet Hjärnkoll och NSPH, som Maria Trygg är verksamhetschef för.
Magnifika Boberghallen möter besökarna på Posthuset 7A. Hit flyttar snart Riksförbundet Hjärnkoll och NSPH, som Maria Trygg är verksamhetschef för.

Centralt läge, ytor som passar verksamheten – och betydligt kostnader.

När Riksförbundet Hjärnkoll och NSPH flyttar till flexibla kontor i 7A Posthuset på Vasagatan i centrala Stockholm är förväntningarna höga.

– Det fanns några andra alternativ, men Posthuset passade oss bäst, säger verksamhetschefen Maria Kindefält Trygg.

Hitta dina nya flexibla kontorslösning  – läs mer om 7A

Sedan 2014 har organisationerna Riksförbundet Hjärnkoll och Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa (NSPH) haft sitt kontor i Johanneshov i södra Stockholm. I november får de 15 anställda istället bekanta sig med 7A Posthuset.

– I dagsläget sitter vi i för stora lokaler, vi utnyttjar inte riktigt dem till fullo. Vi behöver ha något som är mer anpassat efter våra behov, berättar Maria Kindefält Trygg.

Arbetet med att hitta nya lokaler inleddes i höstas, men komplicerades av det faktum att verksamheterna är momsbefriade. Många fastighetsägare väljer att tacka nej till dessa då regelverket är snårigt – bland annat saknas avdragsrätt för just moms när det gäller kostnader för fastigheten.

– Ganska snabbt insåg vi att vi inte kunde hyra varsomhelst, utbudet har krympt. I det sökandet dök 7A och Posthuset upp.

”Läget är fantastiskt”

Den röda borgliknande gamla postbyggnaden, mitt emot Stockholm Centralstation, ägs av Statens Fastighetsverk – vilket innebär att den är ”omomsad”. För kontor- och konferensaktören 7A, som i december förra året fick förtroendet att hyra ut 17 000 kvadratmeter i huset, innebär det att fler hyresgäster – som slipper få momsen pålagd på hyran – är välkomna.

– För oss var det avgörande, säger Kindefält Trygg och fortsätter:

– Läget är fantastiskt måste jag säga. En stor del av verksamheten bedrivs nationellt, men vi samarbetar med många regionalt aktiva och har behov av möten och konferenser, vilket gör att många reser till Stockholm. Tidigare var det alltid ett extra steg för dem att ta sig vidare till Johanneshov.

Hjärnkoll och NSPH har valt en flexibel kontorslösning, vilket ger dem möjlighet att anpassa ytan utifrån läget för stunden:

– Vi har behov att med kort framförhållning kunna växa eller krympa, beroende på vilka projekt vi jobbar med. Ur det perspektivet ger Posthuset oss bättre möjligheter än vi tidigare haft.

Lägre kostnader för lokalerna

Flytten innebär också att organisationernas lokalkostnader sänks. Enligt Maria Trygg blir kostnaden betydligt mindre än tidigare:

– Vi söker ju medel för hyra av lokaler och kan vi minimera den biten är ju det jättebra. Då kan pengar gå till andra bra saker i vår verksamhet istället för fasta kostnader. Vi slipper också hålla på med fastighetsfrågor och kan koncentrera oss på kärnverksamheten.

7A Posthuset tar emot såväl vanliga företag som momsbefriade organisationer. Flera i den senare kategorin har redan flyttat in eller är på väg att flytta in, vilket Kindefält Trygg ser som ytterligare en fördel i flytten:

– När vi samlas under samma tak kan vi hitta nya samarbetsformer, det blir enklare att röra sig mellan varandra när vi kan se gemensamma beröringspunkter. Jag tror det kan bli en positiv ”spin off”-effekt.

Kontakta 7A direkt här

FAKTA: 7A POSTHUSET

* Ligger på Vasagatan i centrala Stockholm, ett stenkast från Stockholm Centralstation och Arlanda Express.

* Invigdes 1903 med kunglig närvaro av Oscar II. Hit kom huvudstadens medborgare för att skicka brev, betala räkningar och skicka telegram. Den imponerande byggnaden är ett kulturarv, ritad av arkitekten Ferdinand Boberg. Den tidigare posthallen innanför entrén med marmorgolv och målade valv är döpt efter honom.

* 7A förfogar över 17 000 kvadratmeter i huset med flexibla lokaler för både kontor och konferens med möjligheter att anpassa ytan efter behov.

* I Posthuset erbjuds hyresgästerna möjlighet till:

– Flex Office, avskilda kontorsytor från 200 kvadratmeter och uppåt, för större företag som även är i behov av fullservice.

– Human Centric Workspace, arbetsplatser designade utifrån individens välmående och utveckling.

– Här finns uthyrningsbara kontor- och konferensytor till momsbefriade verksamheter.

– Möjlighet till konferens och event på totalt 3900 kvadratmeter på stadens mest centrala adress.

– Posthuset är en del av 7A Business Lounge, en av fyra möteslounger för kundbesök i Stockholms city.

FAKTA: 7A

Grundat 2006 av Fredrik Hultman och Bo Fuglsang, duon leder fortfarande företaget.

Erbjuder kontorslösningar, lounge samt lokaler för konferens och event.

Namnet kommer från företagets första kontorshotell på Strandvägen 7A.

Posthuset är företagets fjärde anläggning. Sedan tidigare finns 7A på Strandvägen, Odenplan och Centralen.