Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet
Annons Innehåll från Bokio

Gratistjänsten gjorde att de kan fokusera på den egna produkten

nFocus arbetar med visuell brusreducering. I höst räknar de med att lansera ett par glasögon som gör att användaren får lättare att koncentrera sig. nFocus själva kan koncentrera sig och fokusera på verksamheten mycket tack vare bokföringsprogrammet Bokio.

– Det har gjort stor skillnad för mitt företag, säger Thorunn Widö på nFocus.

Gör ditt bokslut snabbt och digitalt med Bokio

Thorunn Widö och Mia Skoog driver företaget nFocus vars mål är att hjälpa människor att minska stressen i vardagen med hjälp av visuell brusreducering. År 2018 började man arbeta fram en prototyp som skärmar av användaren från störande intryck. Hjälpmedlet ska göra att man kan koncentrera sig om man exempelvis arbetar i ett kontorslandskap. I höst ska produkten lanseras för den breda massan.

– Produktidén kom jag på efter att jag var utmattad för många år sedan och tyckte att intrycken störde väldigt mycket och drog energi, berättar Thorunn Widö.

Att starta ett nytt företag är inte bara att förverkliga en idé, det är även mycket administration. När nFocus kom igång på allvar i januari 2019 sonderade Thorunn Widö, som i grunden är ekonom, terrängen efter en bra lösning som kunde hjälpa henne att sköta bokföringen.

– Jag testade Bokio, det var enkelt och gratis. Sedan såg jag också att det var ett företag som var i ständig utveckling så att det kom nya och förbättrade funktioner hela tiden, säger Thorunn Widö.

Använder digital årsredovisning

Thorunn använder tjänsten till daglig bokföring, men också löner, momsrapporter och arbetsgivarrapporter, som hon upplever som väldigt smidigt eftersom det bara är att kontrollera filerna innan de laddas upp direkt till Skatteverket.

– Vi använde även Bokios digitala årsredovisning. Den gav mig väldigt mycket hjälp och jag behövde bara kontrollera att siffrorna var korrekta. Det var bara att följa stegen, så var det klart sen, säger hon.

Hittills använder nFocus prisplanen Gratis och känner sig nöjda med det eftersom företaget fortfarande är förhållandevis litet och att paketet innehåller allt de behöver, men i höst när deras produkt har lanserats funderar de på att uppgradera sin prisplan.

– När vi har lanserat glasögonen och det har börjat komma in pengar i företaget, då tänker jag att vi ska använda fler av Bokios tjänster, säger Thorunn Widö.

Gör ditt bokslut snabbt och digitalt med Bokio