Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer
Annons Innehåll från Bokio

Smarta lösningen ger dig full koll på företagets ekonomi

Från Bokio

Bokföring behöver inte vara så svårt som du kanske tror.

Med ett kostnadsfritt program för automatisk bokföring får du full koll på firmans ekonomi samtidigt som du får tid över att fokusera på det du är bäst på – att driva ditt företag.

EXTERN LÄNK:  Gratis bokföring med Bokio - så fungerar det

Med ett smart bokföringsprogram kan du samla hela firmans ekonomi på ett och samma ställe och samtidigt få koll på alla siffror själv. Många upptäcker också att det faktiskt är ganska kul, berättar Anna Wallin, Product Specialist på Bokio, som erbjuder gratis bokföring för egenföretagare.

– Bokföring för småföretagare har alltid varit lite av ett nödvändigt ont. Innan det fanns digitala program var det få företagare som gjorde sin bokföring själv. Nu kanske man bara tar hjälp med de svåraste momenten. Vi ser att behovet av ett användarvänligt program som går att förstå även om man inte har någon erfarenhet är stort.

En allt-i-ett-tjänst

Med Bokio samlar du hela firmans ekonomi under ett och samma tak och du får hjälp med allt från bokföring, fakturering och lön.

– Vi vill att du ska kunna driva hela ditt företag i Bokio. Att kunna fakturera en kund eller betala ut lön och sedan bokföra direkt är mycket smidigare jämfört med att behöva hoppa mellan olika program. Med hjälp av färdiga bokföringsmallar behöver du inte heller fundera på vilket bokföringskonto du ska använda och du slipper osäkerheten i om det blir rätt, berättar hon.

När du laddar upp ditt underlag läser Bokio av summa och datum och med hjälp av mobilappen kan du fota kvittot eller fakturan var du än är. Där kan anställda även göra sina utlägg direkt.

Dessutom får du rapporter som gör att du kan analysera hur det går för din verksamhet. Det kan handla om balans-, resultat- och momsrapporter som skapas helt automatiskt utifrån det du bokför. I programmet finns även det du behöver för ditt bokslut och deklaration.

– Från dag ett har vi verkligen sett till ha en bra kontakt och lyssna på våra användare för att kunna utveckla tjänsten utifrån småföretagarens behov.

Gratis bokföring och företagskonto

Tjänsten är i grunden kostnadsfri, men för de som vill effektivisera sin administration ytterligare och få tillgång till nya funktioner finns även olika prisplaner som ska underlätta arbetet med

att sköta alla finansiella åtaganden på ett och samma ställe.

– Att bokföra är alltid gratis och vi har inte heller någon begränsning när det kommer till fakturering. Vill du hantera lön i Bokio kan du ha upp till tre anställda per månad, helt gratis.

Med ett integrerat företagskonto och betalkort förenklas arbetet ytterligare och frigör mer av din tid.

– Du får koll på ditt konto och dina pengar direkt i Bokio och avstämningen mellan banken och bokföringen blir ännu enklare eftersom du har allt på samma ställe, berättar Anna Wallin.

För den som behöver ytterligare hjälp i någon fråga finns det även möjlighet att anlita en konsult direkt i Bokio bland flera olika samarbetsbyråer.

Som expert, vilka är dina bästa bokföringsråd?

– Många skjuter upp bokföringsarbetet och väntar till det är alldeles för sent. Där tror jag att vi kan hjälpa företagare med att sköta ekonomin genom att skapa rutiner. Bestäm en tid när du ska göra din fakturering, när du ska checka av din att-göra-lista och när du ska stämma av bokföringen mot ditt bankkonto och ladda upp dina kvitton direkt i appen.

– Du klarar också ofta av att göra mer själv än vad du kanske tror. Genom att samla allt på ett och samma ställe sparar du både tid och pengar. Användare kan vara uppgivna till en början men reagerar sedan positivt. De inser att ”oj, jag klarar faktiskt det här själv” och att det till och med kan vara kul.

EXTERN LÄNK:  Gratis bokföring med Bokio - så fungerar det

FAKTA / Bokio

Integrerat företagskonto: Sköt alla dina finansiella åtaganden på ett och samma ställe.

Bokföring utan krångel Ladda upp dina kvitton digitalt och bokför via mobil eller på webben.

Fakturera dina kunder: Spara tid och pappersarbete. Skapa dina fakturor i Bokio och bokför automatiskt.

Hantera lön och utlägg: Lön och utlägg, med automatisk bokföring för dig och dina medarbetare.