Hoppa till innehållet
Annons Innehåll från Doktor.se

Så kan du snabbt få träffa läkare – trots långa vårdköer

Från Doktor.se

Många har tröttnat på att vänta i flera veckor för att tid hos sin vårdcentral och söker sig därför till digitala alternativ. 

Ibland vill man dock träffa en läkare fysiskt – vilket kan kännas omöjligt med dagens långa kötider. 

Men det finns aktörer som har lyckats lösa ekvationen. 

Här hittar du alla mottagningar hos doktor.se

Köerna ringlar sig långa på landets vårdcentraler och att vänta över månad på att få hjälp är mer regel än undantag. Så var även fallet på Rosenlunds vårdcentral i Stockholm, innan den blev en del av Doktor.se.

– Vi har kunnat halvera våra väntetider sedan vi blev knutna till Doktor.se. Idag tar det oftast bara två veckor att få en tid hos oss, ibland får du en tid redan samma vecka. Sedan har vi såklart alltid akuttider samma dag, förklarar Jens Ehrs, Affärsutvecklare Doktor.se Rosenlunds vårdcentral.

Öppet dygnet runt

Doktor.se är en av Sveriges största aktörer inom digital vård, men driver även flera fysiska vårdcentraler runt om i landet. Anledningen till att väntetiden för att träffa en läkare på plats är så kort för de som är listade hos Doktor.se, är att en stor andel av de som tidigare sökte sig till vårdcentralen nu får hjälp digitalt.

– Det går att behandla en stor del av besvären och åkommorna digitalt, och i och med att vi har öppet dygnet runt under årets alla dagar föredrar många att använda vår app framför att ta sig till en vårdcentral. Det frigör i sin tur tider hos oss och gör att vi har högre tillgänglighet.

Det personliga mötet

Enligt Jens Ehrs är det som vårdgivare viktigt att kunna anpassa sig efter alla patienters olika behov, och att det därför alltid ska finnas möjlighet att få fysisk vård om det behövs.

– Vissa sjukdomstillstånd kräver till exempel provtagning eller fysisk undersökning, och då lämpar sig fysisk vård bättre. Om vi inte kan diagnostisera via video skickas ditt ärende istället till en av våra vårdcentraler, som sedan kontaktar dig för att boka in ett möte på plats, säger han och tillägger:

– Ofta händer också det motsatta, det vill säga att vi föreslår att en patient som ringer direkt till vårdcentralen istället kontaktar oss digitalt via vår app. Eftersom det för det mesta bara är några minuters väntetid för ett videomöte tycker många att det är en smidig lösning.

Här hittar du alla mottagningar hos doktor.se

Doktor.se driver både digitala och fysiska vårdcentraler där det arbetar dedikerade sjuksköterskor, undersköterskor, specialistsköterskor, allmänläkare, specialistläkare, psykologer, kuratorer och sjukgymnaster. Du behöver aldrig boka tid för att använda Doktor.se digitalt och du är igång med ditt ärende på några minuter. Doktor.se har öppet dygnet runt 365 dagar om året. Högkostnadsskydd gäller.