Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer
Annons Innehåll från Harman Kardon

Så får du högklassigt kvalitetsljud – i hela ditt hem

Från Harman Kardon

Musik, podcasts och ljudböcker. 
Nu kan du lyssna på dina favoriter var du än är i hemmet.
Med multiroom-effekten öppnas en helt ny värld.

Här hittar du Harman Kardons Citation-serie

Godnattsaga i barnrummet, bioljud till fredagsfilmen i vardagsrummet och avslappnande bakgrundsmusik till matlagningen i köket. Eller senaste hiten i varenda vrå i hemmet. Med ett multiroom-system kan du spela precis det du önskar i flera rum samtidigt.

–  Det är en lyxig känsla att ha ljudet närvarande vart du än går i bostaden. Du kan till exempel strosa omkring mellan olika rum och städa samtidigt som du lyssnar på en podcast. Men via systemet kan också olika familjemedlemmar lyssna på olika saker samtidigt, säger Erik Lerseth, Nordic Key Account Manager hos världskända högtalartillverkaren Harman.

Smarta högtalare
Deras högtalare i Citation-serien kopplas upp via ditt hemnätverk och är alla kompatibla med Android och iOS. Med ett multiroom-system strömmar du ljudet via din mobil, tv, dator eller surfplatta. Oavsett om du vill lyssna på ett klipp eller en ljudbok. De smarta högtalarna kan läsa av vilka konton som är kopplade till olika enheter.

– Till exempel är det vanligt att ha olika konton på musiktjänster. Multiroom-systemet har inga problem att förstå vilka konton som är kopplade till olika enheter. När sonen kopplar upp sin mobil förstår systemet att det är hans musiktjänst som ska spelas på de högtalare han önskar, likaväl som du själv samtidigt kan spela dina låtar från ditt konto i ett annat rum. 

Olika modeller i olika rum
Att tänka på vid ett köp av ett multiroom-system är att skaffa högtalare efter användningsområde och vilken typ av rum de ska stå i.

– Harman Kardon har legat i täten inom ljudteknik i mer än 65 år och kan leverera toppkvalitet på ljud oavsett hur ditt hem ser ut. I vårt multiroom-system hittar du alltifrån Citation One för det lilla rummet till flaggskeppet Citation Tower som är en smart golvstående premiumhögtalare med kraftfull prestanda och bästa ljudet för stereomusik. 

Designen betydelsefull
Du ska inte heller glömma bort vikten av designen på ditt multiroom-system. Harman Kardon förklarar att utseendet är betydelsefullare än vad många tror. Deras högtalare har prisats både i IF Design Award och Red dot award, som är två av världens främsta designtävlingar.

– De ska passa in i ditt hem och kunna smälta in i övriga omgivningen, likaväl i bokhyllor som ståendes på golv. Många kanske inte tänker på det först, men när du ska ha produkterna synliga i hemmet varje dag så har det stor betydelse.

Se upp med slutna system
Ytterligare ett tips är att välja ett öppet ljud-system. I alla fall om du vill att fler ska kunna dela med sig av ljudspår när de är hemma hos dig. Kanske under en fest, eller om ni är några personer som ska umgås och lyssna på musik.  

– Ett öppet system möjliggör att vänner och familj som är på besök lätt kan komma åt och koppla upp sig mot högtalarsystemet. Vi använder oss bland annat av Chromecast, AirPlay, AirPlay2 och blutetooth, vilket de flesta har tillgång till via sina mobiler.

Läs mer om Harman Kardons sofistikerade design och trådlösa ljud