Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet
Annons Innehåll från Hertz

Lång väntan på ny bil – så kan du förkorta tiden

Från Hertz

Ökad inflation och höjda räntor gör att många ser över sina kostnader. Därtill har den globala halvledarbristen under lång tid påverkat bilindustrin och aldrig tidigare har väntetiden på nya bilar varit så lång som nu. Men situationen har också fått många att hitta nya lösningar på sina behov – bland annat genom långtidshyra.

EXTERN LÄNK: Läs mer om att långtidshyra bil hos Hertz

En lösning för den som inte kan vara utan bil under leveranstiden är långtidshyra. Den stora fördelen med långtidshyra framför leasing är flexibiliteten. Vid långtidshyra kan man när som helst byta bilmodell eller säga upp sitt avtal med 30 dagars uppsägningstid. Detta till skillnad från leasing där man oftast binder upp sig till en och samma bil i 36 månader. Michel Basberber är försäljningschef på Hertz och menar att han förstår att intresset för hyra ökar.

Michel Basberber, försäljningschef på Hertz.

– Många bilister står inför valet att köpa en begagnad bil, att hyra en bil eller att stå utan bil när deras nuvarande leasingkontrakt går ut. Här är vår långtidshyra ett prisvärt alternativ som tillfredsställer många kunders behov, förklarar han.

Fast månadskostnad lockar

När man långtidshyr en bil ingår service, försäkringar, däckbyten för sommar- och vinterdäck, besiktning och fri vägassistans med dygnet runt-service. På så sätt har man hela tiden full koll på sin månadskostnad och slipper oroa sig för oförutsedda kostnader. Dessutom kan man vara flexibel och byta bil i takt med att behovet förändras.

Företagen ser många fördelar

Det finns också många företag som hade kunnat spara pengar genom att långtidshyra sina bilar. Genom att hyra bilar slipper man långa avtal och får samtidigt möjlighet att anpassa sin fordonspark efter behov. Det innebär att man kan byta modell, skaffa en extra bil eller lämna tillbaka sin bil om behovet minskar.

– Att hyra tjänstebil ger dessutom bättre nyckeltal eftersom värdeuppskattning inte behöver tas upp i balansräkningen, säger Michel Basberber.

EXTERN LÄNK: Läs mer om att långtidshyra bil hos Hertz