Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer
Annons Innehåll från Kia

Kia lanserar två nya laddhybrider

Från Kia

En crossover och en rymlig kombi – båda med lång räckvidd på el.

Nu lanseras Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid och inom kort kommer också Kia XCeed Plug-In Hybrid till Sverige.

Fakta och priser – nu lanseras Kias nya laddhybrider

Biltillverkaren Kia har etablerat sig som det tredje största bilmärket i Sverige. En av förklaringarna är en storsatsning på elektrifierade modeller; hybrider, plug in-hybrider och elbilar finns i modellprogrammet.

Nu förstärker Kia utbudet ytterligare med två helt nya laddbara bilar: familjekombin Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid och crossovern Kia XCeed Plug-In Hybrid. Drivlinan som är hjärtat i de båda modellerna kombinerar bensin- och elmotor och ger totalt 141 hästkrafter och 265 newtonmeter. Drivningen sker på framhjulen via en sexväxlad automatisk dubbelkopplingslåda. Modellerna är utrustade med ett batteri på 8,9 kWh, vilket ger båda bilarna bra räckvidd. Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid har bekräftats klara upp till 50 kilometer på eldrift, enligt WLTP-körcykeln.

De båda bilarna får en ny aerodynamisk grill och en laddlucka som sitter integrerad i vänster framskärm. Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid har ett bagageutrymme på 437 liter, medan crossovern Kia XCeed Plug-In Hybrid lastar 291 liter.

Både Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid och Kia XCeed Plug-In Hybrid har en hög utrustningsnivå redan i grundutförande. I säkerhetsutrustningen ingår som standard bland annat autobroms med skydd för fotgängare och cyklister samt aktivt filkörningssystem och filhållningsassistans. Pekskärmen tillåter spegling av mobiltelefoner via både Apple CarPlay och Android Auto.

I utrustningsnivån Advance Plus, som är instegsnivå för Kia XCeed, är skärmen 10,25 tum stor. Här finns navigationssystem och livetjänster via TomTom samt telematiksystemet UVO Connect med tillhörande app. Digital instrumentering på 12,3 tum ingår i standardutrustningen i Kia XCeed och erbjuds i Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid med utrustningspaketet Advance Plus 2.

Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid kommer att lanseras hos återförsäljarna helgen 1–2 februari, Kia XCeed Plug-In Hybrid väntas under våren men finns att beställa redan nu. Kia Ceed Sportswagon Plug-In Hybrid kostar från 339 900 kronor och Kia XCeed Plug-In Hybrid från 369 900 kronor.

Som alla modeller från Kia har bilarna sju års nybilsgaranti.

Fakta och priser – nu lanseras Kias nya laddhybrider