Hoppa till innehållet
Annons Innehåll från Mercedes-Benz

Begagnat med garanti – så gör du en tryggare bilaffär

Från Mercedes-Benz

En begagnad bil – med samma trygghet som en ny.
Det är grundtanken bakom satsningen Mercedes-Benz Certified Pre-owned.
– Varje begagnad Mercedes-Benz som certifieras är testad in i minsta detalj, säger Patrik Mårtensson, Specialist Used Cars på Mercedes-Benz Sverige.

EXTERN LÄNK: Testade och kontrollerade Mercedes-Benz – här hittar du din drömbil

Mercedes-Benz Certified Pre-owned är ett program där begagnade bilar som säljs av tillverkarens återförsäljare kvalitetssäkras. Fordon som är yngre än 6 år och har körts under 15 000 mil kan få en certifiering som bekräftar att de lever upp till Mercedes-Benz krav. Bilarna genomgår omfattande tester och kontrolleras i detalj, det handlar om områden som säkerhet, komfort, prestanda och utseende.

Dessutom kontrolleras alltid bilens historik och tidigare dokumentation, såsom mätarställning och att bilen blivit servad enligt Mercedes-Benz rekommendationer.

Garanti och kompetent hjälp

En certifierad Mercedes utrustas med en garanti som gäller i 24 månader eller upp till 20 000 mil, beroende på vad som inträffar först. Garantin innebär att den nya ägaren får kompetent reparationsservice på en auktoriserad Mercedes-Benz verkstad om något problem mot förmodan skulle uppstå. Alltså samma trygghet som vid ett nybilsköp.

– Vi säkerställer också att enbart Mercedes-Benz originaldelar används vid eventuella reparationer. Det borgar för en fortsatt hög kvalitet och att varje Mercedes fortsätter att vara 100 procent Mercedes, säger Patrik Mårtensson.

Lika länge ingår Mercedes-Benz Mobilo – en vägassistanstjänst som tillhandahålls över hela Europa. Om något oförutsett inträffar täcks alla eventuella kostnader för bärgning, reparationer, lånebil med mera. Efter två år förlängs vägassistanstjänsten upp till 30 år i samband med varje service som utförts av en MB-auktoriserad verkstad.

Bytesrätt i 14 dagar

Den som mot förmodan ångrar sitt bilköp har tack vare certifieringen full bytesrätt hos samma återförsäljare inom 14 dagar eller att bilen körts i maximalt 100 mil. Då finns möjlighet att byta till en likvärdig bil i samma eller i högre prisklass, i det senare fallet tillkommer kostnad för mellanskillnaden.

Mercedes-Benz har tusentals begagnade bilar till salu hos sina återförsäljare runt om i landet.

Den som är sugen på att byta bil kan själv gå in på Mercedes-Benz hemsida och söka i utbudet.

– Efterfrågan på begagnade kvalitetsbilar är väldigt stor för tillfället och vi vill göra det så enkelt som möjligt för våra kunder att hitta sin nya drömbil, säger Patrik Mårtensson.

EXTERN LÄNK: Testade och kontrollerade Mercedes-Benz – här hittar du din drömbil

FAKTA Så kan du finansiera din certifierade Mercedes-Benz

När du har valt din bil är det dags för finansiering. Genom Mercedes-Benz Finans kan du som Privatkund eller Företagskund komplettera ditt bilköp med en paketerad finanslösning.

Du väljer vad som ingår i paketet, men varför inte göra det enkelt och välj allt.

Med Billån+ Begagnad kan du välja ett skräddarsytt finansieringsupplägg som passar just dina behov, dessutom har du valet att lägga till ett förmånligt serviceavtal och slutligen kan du lägga till försäkring och få allt samlat på en faktura.