Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Annons Innehåll från Michelin

Så fungerar moderna dubbdäck

Från Michelin

Mer grepp. Längre livslängd. Och bättre komfort.

Utvecklingen av dubbdäck har kommit långt och nya produkter har gjort bilkörning på vintern både säkrare och trevligare.

– Vi har lyckats skapa däck som är betydligt bättre än tidigare generationer, säger Richard Andermyr, marknadschef hos Michelin Nordic Sverige.

Rätt däck till just din bil – läs mer om Michelin X-ICE North 4

Säkerheten är högsta prioritet när ett nytt bildäck utvecklas. Men, det finns också många andra parametrar som tillverkarna behöver ta hänsyn till. Till exempel är ljudnivå och komfort viktigt för många konsumenter och ett lägre rullmotstånd betyder minskad bränsleförbrukning. En lång livslängd där däcken levererar hög prestanda också när det har slitits efter många mils körning är också viktigt, både för säkerhet, miljö och ekonomi.

Forskning och utveckling

Att utveckla ett vinterdäck som lever upp till alla dessa högt ställda krav är komplicerat och kräver att stora resurser satsas på forskning och produktutveckling. Det finns dock tillverkare som lyckas, ett exempel är Michelin som med en rad innovationer har skapat dubbdäcket X-ICE North 4, ett däck som är framtaget för att klara extrema utmaningar under tuffa nordiska vintrar. 

Dubbarna avgörande

För att köra säkert på isiga vägbanor är dubbarna avgörande. Michelin X-Ice North 4 har 250 dubbar i dimension 205/55 R16. Det är mer än dubbelt så många som i den föregående generationen och 30 procent mer än i däck av samma storlek från andra tillverkare.

Antalet dubbar är dock inte allt, för maximalt väggrepp och minimalt buller måste de också placeras rätt i däcket. Och det här är en hel vetenskap. Med X-ICE North 4 har Michelin tagit hjälp av avancerad teknik och komplicerade matematiska algoritmer för att dubbarna skulle kunna placeras så bra som möjligt.

– 1 400 möjliga placeringsförslag analyserades för varje enskild dubb. Resultatet är ett däck med utmärkt prestanda på snö och is, samtidigt som det ger optimal komfort och låg ljudnivå vid körning på asfalt, säger Richard Andermyr.

Finns för alla bilmodeller

Michelin X-Ice North 4 säljs i 58 olika storlekar för att passa alla typer av bilar. Däcket finns också i extraförstärkta versioner, speciellt framtagna för SUV:ar och andra tyngre personbilsmodeller.

Rätt däck till just din bil – läs mer om Michelin X-ICE North 4

FAKTA: Michelin X-Ice North 4

• I dimensionen 205/55 R16 har Michelin X-Ice North 4 250 dubbar per däck.

• Däcket har ett öppet V-format rotationsriktat mönster som ger bättre grepp på torra och våta vägar men som också gör evakueringen av slask och snö mer effektiv.

• Jämfört med tidigare däckgenerationer har dubbarna blivit lite smalare och proportionen mellan dubbarnas greppyta och bas har ändrats vilket förbättrar dubbarnas fixering i däcket.

• Dubbarna är tillverkade av stål, vilket gör dem mer motståndskraftiga mot erosion.

• Prestandan på vått underlag förbättras av däckets så kallade sajpningar. Smala skåror i mönstret som går ända ner i mönsterbotten. Dessa är skurna tredimensionellt, så att de låser varandra och man därigenom får en stabilitet i däcket.

• Bredare mönstersektioner har gjort det möjligt att få utrymme för fler sajpningar vilket ger bättre grepp på snö och is.

• Michelin X-Ice North 4 har en ny gummiblandning som är mer följsam mot underlaget i kalla temperaturer. Den nya gummiblandningen har dessutom minskat däckets rullmotstånd med 19 procent jämfört med tidigare däckgeneration.