Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Annons Innehåll från Mitsubishi

Guide: Det ska du tänka på när du väljer tjänstebil

Från Mitsubishi
Här är tio goda råd för dig som funderar på att skaffa tjänstebil.

Det finns många bilmodeller på marknaden – så många att det kan vara svårt att välja.

Här är 10 tips som kan hjälpa dig på vägen när du ska byta tjänstebil.

Läs mer om supermiljöbilen Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid

Bra utrymmen
Även om man ofta sitter själv i sin bil kan det vara smart att välja en lite rymligare modell. Har man familj är detta kanske en självklarhet, men även annars kan lite extra utrymme komma väl till pass. Kanske skjutsar man ibland medarbetare eller kunder? Eller planerar en skidsemester med några kompisar?

Framkomlighet
Allt fler förstår hur praktiskt det är med fyrhjulsdrift. Dessvärre erbjuds många klimatsmarta laddhybrider och elbilar bara med tvåhjulsdrift, något som kan ställa till det om man till exempel ska dra ett tungt släp eller ta sig upp för en lerig skogsväg till sommarstugan. Ett undantag är suven Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid som tack vare en elmotor på varje axel levererar fyrhjulsdrift som ger bra framkomlighet i alla väder.

Leveranstider
Ofta är leveranstiderna långa när man beställer en ny bil, det är inte ovanligt att det tar många månader innan man får sätta sig bakom ratten för första gången.

De gäller dock inte dem som nu väljer nya Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid. Här finns bilar tillgängliga för omgående leverans.

Klimatsmart
De flesta är överens – det är viktigt att vi tänker på miljön när vi väljer våra bilar. För många är en laddhybrid det bästa alternativet eftersom man tack vare eldrift kan köra utsläppsfritt fram och tillbaka till jobbet. Suven Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid klarar till exempel upp till 45 kilometer på ren eldrift enligt den nya tuffare körcykeln WLTP. Behöver man köra längre startar en modern bensinmotor automatiskt.

Komfort
Ofta körs tjänstebilar mycket och förarna tillbringar många timmar bakom ratten. Därför är det viktigt att välja en tjänstebil som man har det bra i. Den som sitter skönt i en bil med bra fjädrings- och ljudkomfort blir mindre trött och får ut mer av både arbetsdag och ledig tid.

Bagageutrymme
Ett bra bagageutrymme underlättar i många lägen. Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid går att lasta med 463 liter med det delbara baksätet uppfällt. Det räcker för många matkassar och en rejäl semesterpackning.

Säkerhet
När man kör i tjänsten ska modern säkerhetsutrustning vara en självklar del av arbetsmiljön. På fritiden är det minst lika viktigt, eftersom man då ofta reser med familj och vänner i sin tjänstebil. Mitsubishi har lagt stora resurser på att göra Outlander Plug-In Hybrid så säker som möjligt. Här finns till exempel system som Rear Cross traffic alert, autobroms, aktiv farthållare och filbytesvarnare som gör resorna säkrare.

Förmånsvärde
Ett lågt förmånsvärde ger mer pengar kvar i plånboken. Att välja en miljöbil som Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid är en bra affär, trots att bilen är både rymlig och fyrhjulsdriven är förmånsvärdet från 1 113 kronor per månad vid 50 procent skatt.

Utrustning
Rätt utrustning gör tjänstebilen trevligare. Till Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid finns bland annat en pekskärm där man kan styra telefonsamtal, sköta navigationen, skicka och ta emot meddelanden och välja musik. Enheten går också att styra med röstkommandon så att man kan hålla kvar händerna på ratten.

Driftsäkerhet
Krånglande bilar stjäl både tid och energi från sådant som är viktigare. Därför är det skönt att ha en bil som man kan lita på. Mitsubishi är ett exempel på en tillverkare som tar kvalitet på allvar. Därför bjuder man på bra garantier med bland annat 5 års nybilsgaranti och 12 års garanti mot genomrostning.

Läs mer om supermiljöbilen Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid