Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Annons Innehåll från Mitsubishi

Klimatsmart suv kan bli årets hetaste tjänstebil

Från Mitsubishi
Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid har en avancerad drivlina som bygger på en bensinmotor och två elmotorer, en över varje drivaxel. I bilen finns också ett kraftfullt batteri som kan laddas med vanlig hushållsel och som möjliggör körning på ren eldrift.

Världens första laddbara suv blev en stor tjänstebilssuccé i Sverige. Nu har modellen uppdaterats med bland annat en ny drivlina, nya funktioner och en ännu bättre fyrhjulsdrift. Och den finns tillgänglig för omgående leverans.

Rätta artikel

Läs mer om nya Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid

Uppståndelsen blev stor i bilvärlden när Mitsubishi avslöjade sina planer på att bygga världens första suv med laddhybridteknik. Här fanns plötsligt en stor fyrhjulsdriven bil med fina utrymmen, komfort i toppklass – och möjlighet att köra på ren eldrift. Låg förbrukning och låg klimatpåverkan borgade för ett lågt förmånsvärde, vilket också bidrog till att Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid snabbt nådde toppen i försäljningsstatistiken för tjänstebilar.

  Uppdaterad på viktiga punkter
Nu har Mitsubishi tagit nästa steg och lanserat nästa generation av den populära miljö-suven. Här finns många nyheter som ger modellen alla förutsättningar till att vara en av landets mest populära tjänstebilar.

 Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid har en avancerad drivlina som bygger på en bensinmotor och två elmotorer, en över varje drivaxel. I bilen finns också ett kraftfullt batteri som kan laddas med vanlig hushållsel och som möjliggör körning på ren eldrift. 

  Ny motor
Den uppdaterade bilen har fått en helt ny så kallad Atkinsonmotor på 2,4 liter. Tekniken ger högre verkningsgrad vad gäller termisk energi jämfört med en konventionell ottomotor. I kombination med större cylindervolym blir resultatet högre vridmoment, lägre ljudnivå och minskade vibrationer. Acceleration, bränsleekonomi och CO2-utsläpp har också blivit bättre jämfört med den tidigare versionen av modellen.

 Jämfört med den tidigare versionen av bilen har batterikapaciteten ökat med 15 procent, vilket betyder att Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid går att köra längre på ren eldrift. Upp till 45 kilometer är möjligt enligt de nya tuffare reglerna WLTP innan bensinmotorn automatiskt startas. 

  Mer vridstyv
Karossen är nästa ansiktslyft, där nu mer vridstyvhet ger bilen ännu bättre vägegenskaper. En förbättrad hjulupphängning har bidragit till lägre ljudnivåer i kupén där även flera förbättringar i interiören skett, till exempel genom nya framsäten. Utanpå bilen har designen fått en översyn inför lanseringen med en ny grill, ny stötfångare fram, nya strålkastare och en ny bakspoiler.

 När det gäller utrustningen ligger Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid i framkant. Till modellen finns bland annat en pekskärm där man kan styra telefonsamtal, sköta navigationen, skicka och ta emot meddelanden och välja musik. Enheten går också att styra med röstkommandon. Klimatanläggning och eluppvärmd ratt ingår också.

 Nya Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid finns nu tillgänglig i Sverige för snabb leverans. Förmånsvärdet anges till 1 113 kronor per månad netto.

 Läs mer om nya Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid