Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Annons Innehåll från Mitsubishi

Smartare fyrhjulsdrift när supermiljöbilen uppdateras

Från Mitsubishi

Den klimatsmarta laddhybriden Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid är på alla sätt en riktig suv. Och när den nu uppdaterats på flera punkter blev modellen ännu bättre rustad för spännande äventyr.

Bland annat har fyrhjulsdriften utvecklats för att klara svenska utmaningarna.

Läs mer om nya Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid

Många drömmer om att köra en stor maffig bil som kan ta sig fram överallt, en bil som gör sig lika bra under semesterresor som i vardagstrafiken i stan. Men få stora suvar klarar att leva upp till moderna miljökrav och väljs därför bort av många bilköpare. 

Supermiljöbil – och riktig suv
Mitsubishi har med sin Outlander Plug-In Hybrid dock lyckats lösa den här krångliga ekvationen. Det här är en supermiljöbil som tack vare en smart drivlina kan laddas och köras på ren eldrift. Det ger bra miljöprestanda, enligt den nya tuffare körcykeln WLTP släpper Outlander PHEV bara ut 46 gram CO2 per kilometer. Samtidigt är den på alla sätt en riktig suv med stora utrymmen, bra komfort och framkomlighet i toppklass. 

Modellen har nyligen uppdaterats på flera viktiga punkter. Bland annat har bilen fått en ny Atkinson bensinmotor på 2,4 liter som tar bort räckviddsångesten när du inte framför bilen på ren eldrift. Motorn ger högre vridmoment, lägre ljudnivå, snabbare acceleration och bättre bränsleekonomi samt lägre CO2-utsläpp. Hybridtekniken som består av två elmotorer, en på bakaxeln och en på framaxeln samt ett laddningsbart batteri har också uppdaterats. 

Uppdaterad fyrhjulsdrift
I samband med att bilen uppdaterades har också fyrhjulsdriften förbättrats. Tekniken gör det enklare att dra tunga släpfordon med Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid. Modellen är godkänd för släpvagnsvikter på upp till 1 500 kilo om föraren har den utökade B-behörigheten B96. Det är fullt tillräckligt för många hästsläp och husvagnar.

Här finns två nya körlägen, SPORT och SNOW, som gör systemet ännu smartare med bättre accelerationsegenskaper samt bättre väggrepp när vintern kommer. Styrningen har också setts över, den är nu lättare och mer direkt i sitt gensvar. 

Nya Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid finns nu tillgänglig i Sverige med korta leveranstider. Förmånsvärdet är från 1 113 kronor per månad netto. 

Omgående leverans – läs mer om nya Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid