Hoppa till innehållet
Annons Innehåll från MQ Marqet

Här är modeplaggen att satsa på i höst

Från MQ Marqet

Vad bör du ha i din basgarderob nu när det går mot ett kallare klimat? Med hjälp av design- och inköpschefen Ylva Morud tar vi reda på höstens stora modetrender och ger dig tips på hur du enkelt skapar en långsiktig och smart garderob.

Utgå från din basgarderob och komplettera med några säsongsplagg av god kvalitet och tänk långsiktigt och smart när du shoppar. Allt handlar om att välja plagg som du kan använda i olika typer av sammanhang, kombinationer och stilar så att de verkligen kommer till användning under en lång tid.

I MQ Marqets senaste höstkollektion är det fokus på stil, kvalitet och långsiktighet. Kläderna ska passa för alla stunder.

Här kan du se hela kollektionen.

Så vad borde ingå i basgarderoben? En skräddad klassisk rock eller kappa, den perfekta t-shirten i svart och vitt, en enkel stickad tröja av god kvalitet och en snygg vit blus eller skjorta. Ett par jeans som sitter bra och en skräddad kavaj eller kostym är också säkra kort. Då har du en bra grund i garderoben. Det menar Ylva Morud som är design- och inköpschef på MQ Marqet.

– Det är naturligtvis individuellt, men alla typer av plagg med lång hållbarhet som går att kombinera med många olika typer av outfits hör hemma här, säger hon.

Modetrender för män

Klassiska plagg som är uppdaterade för att passa in i nutiden – det ringar in vad som trendar lite extra för män i höst. Det ska vara välklätt men med bekväma och avslappnade detaljer, exempelvis kostymer och skjortor i lyxiga stretchkvaliteter.

– Vi ser generellt mer stickat än vanligt den här säsongen och kombinerar gärna kostymen med en stickad tröja, eller bär en stickad overshirt över en klassisk vit skjorta, förklarar Ylva.

Färgerna går i höstiga och mustiga kulörer: kamelbeige, mörk javabrunt, bränd orange, gröna toner men även klassiska blå och grå toner. Rutigt är också något vi ser mer av, vilket är den viktigaste mönsterbilden i höst.

– Det får gärna vara rutigt på ytterplagg, en halsduk eller en skjorta men även på byxor, säger Ylva.

Satsa på en rock, kavaj eller kostym

Manchester får även ta plats i höstmodet för män. Vi ser både grövre manchester i overshirt och byxor samt mer smalspårig mjukare manchester i button-down skjortor.

Ska du satsa på ett nytt plagg tipsar Ylva om någonting skräddat som en rock, kavaj eller kostym, det passar för både dam och herr. För att mjuka upp den strikta looken är även ett varmt stickat plagg värt att investera i.

– Som man skulle jag också satsa på en riktigt snygg vit skjorta och ett par manchesterbyxor, säger Ylva.

Klä dig gärna tonalt med olika nyanser i en färgskala, tipsar designchefen Ylva.
Klä dig gärna tonalt med olika nyanser i en färgskala, tipsar designchefen Ylva.

Här kan du se hela höstkollektionen för män.

Trygghet i det tidlösa

En riktigt snygg uppdaterad basgarderob fortsätter vara trendigt när det kommer till dammodet. Vi talar om ”Reinvented classics” med mycket kärlek till detaljerna som är stylade på nya sätt.

– De klassiska plaggen har fått nytt liv med nya detaljer, nya färgtoner och ett nytt sätt att använda mönsterbilderna. Det finns en trygghet i det tidlösa som är lätt att ta till sig. Stickat är stort och återfinns i alla typer av plagg, berättar Ylva.

Rätt att bära mönster

Klassiska uttryck, såsom rutan, randen och tidlösa geometriska mönster står i fokus och får nytt liv genom att vi stylar dem med varandra. Ruta på ruta eller rand på rand. Använd ett skärp i midjan på ett klassiskt cardigan-set eller över en väst för att få till stilen.

– Vi har vant oss vid att klä oss i bekväma plagg och detta återfinns också i modebilden. Mjuka, sköna material och detaljer som gör plaggen extra bekväma är viktiga, säger Ylva.

Färgskalan är naturlig och går med många neutraler, allt från svart, brunt, marin till mjuk brungrå och grått. Offwhite-tonerna och beige är också populärt.

– Själv kommer jag, och säkert många fler kvinnor med mig, satsa på en stickad klänning i år och gärna en väst som funkar till det mesta och uppdaterar garderoben.

Ett av designchefen Ylvas favoritplagg ur MQ Marqets höstkollektion är den stickade långa västen. “Den kompletterar min existerande garderob väl, går att styla på många olika sätt och i olika stilar. Det här är ett plagg jag kommer älska länge”.
Ett av designchefen Ylvas favoritplagg ur MQ Marqets höstkollektion är den stickade långa västen. “Den kompletterar min existerande garderob väl, går att styla på många olika sätt och i olika stilar. Det här är ett plagg jag kommer älska länge”.

Se alla damplagg från MQ Marqets senaste kollektion här.

Få snabb hjälp av skräddare

För att ett plagg ska komma till sin rätt, användas och leva länge i garderoben behöver det kännas bekvämt och vara i rätt storlek. I MQ Marqets alla 90 butiker kan du få hjälp med att att fålla upp eller ned byxor eller till exempel fixa längden på ärmarna på din favorittröja. Kläderna kan vara köpta var som helst – skräddertjänsten finns tillgänglig oavsett.

Så funkar MQ Marqets skrädderitjänst:

• Du får hjälp att måtta ändringen direkt i butik i samråd med dina önskemål.

• Plagget lämnas in till MQ Marqets skräddare.

• När arbetet är klart kan du hämta upp det i butik efter överenskommen tid.

Här kan du läsa mer om skrädderitjänsten.