Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet
Annons Innehåll från MQ Marqet

Så blir vårmodet för kvinnor och män

Från MQ Marqet

Det är dags att blicka in i vårgarderoben. Vilka trender är extra utmärkande för den nya säsongen och vad kan du tänka på för att låta plaggen leva länge? 

Vårsolen gör sig äntligen påmind och höst- och vinterkläderna kan nu bytas ut. Säsongen bjuder på många färgglada plagg, både för kvinnor och män. Här hittar du stilsäkra köp och tips på hur du håller dina plagg vid liv en lång tid framöver.

Så tar du hand om dina plagg

Hängtorka inte stickat

Låt stickade plagg få torka plant på en handduk på golvet. Skippa galgarna och vik istället kläderna för att de inte ska tappa passformen eller dras ut på längden.

Knäpp upp skjortan

Knäpp upp alla knappar på skjortan innan du tvättar. Om du har de knäppta riskerar du att de slits av i maskinen. När plagget torkar kan du däremot hålla dem knäppta för att behålla formen.

Tvätta hållbart

Ett plagg kan enkelt fräschas upp genom att steamas eller vädras. Försök att tvätta mer sällan för att minska slitage på dina kläder och spara in på miljön.

Laga dina plagg

Har en knapp lossnat eller behöver du kanske fålla upp byxorna? I alla MQ Marqets butiker kan du få hjälp med de vanligaste justeringarna. Kläderna kan vara köpta var som helst – skrädderitjänsten finns tillgänglig oavsett.

Inspireras och se vårens mode här.

Vårmode 2022 dam

Färgsprakande plagg och accessoarer

Det blir en färgsprakande vår om vi ser till vårens stora trender. Att klä sig i starka kulörer är helt rätt. Rosa och olika toner av orange är två färger som sticker ut lite extra.

Rosa tröja. Mer info – köp här.

Orange topp. Mer info – köp här.

Rosa väska, finns i flera färger. Mer info – köp här.

Härlig scarf i vårens färger. Mer info – köp här.

Rätt i kostymset

Matchande set på under- och överdelar fortsätter även vara inne i vår och sommar. Kostymen är klassisk och håller alltid över tid. Bär den i neutrala färger i vitt och beige eller haka på färgtrenden.

Vit kavaj, finns i flera färger. Mer info – köp här.

Kostymbyxa. Mer info – köp här.

Rosa kavaj. Mer info – köp här.

Rosa byxa. Mer info – köp här.

Vårmode 2022 herr

Satsa på modern retro

I vårens mode ser vi influenser från 50-talet: resortkragar, finstickade polotröjor och retroinspirerade färgkombinationer. Orange är årets trendstarka färg och bärs upp på både tröjor, skjortor och accessoarer. Det randiga mönstret gör även comeback och får en given plats i vårens garderob.

Tips! Tänk på att använda tjockare trägalgar när du hänger upp dina plagg. Metallgalgarna sliter lättare och skapar onödiga rynkor och veck på dina skjortor.

Randig skjorta. Mer info – köp här.

Randig skjorta. Mer info – köp här.

Matcha den färgstarka skjortan till ett par jeans och solglasögon. Bär svarta kostymbyxor om du vill klä upp looken. Orange pikétröja. Mer info – köp här.

En tunnare stickad tröja är perfekt för det växlande vårvädret. Randigt är dessutom helt rätt i tiden. Mer info – köp här.

Få personliga stylingtips

Vill du utmana din personliga stil eller känner du att du behöver lite guidning inför säsongens mode? I alla MQ Marqets 90 butiker i Sverige kan du få tips och råd av en Personal Shopper helt kostnadsfritt. Efter en konsultation i lugn och ro tar din expert fram förslag på plagg som passar dig och dina behov. Boka din tid här.

Bär plagg i linne

Bland nyckelplaggen i vår finns linnekostymen och den självklara linneskjortan. Materialet och snitten är på temat ”relaxed tailoring” – dressat men avslappnat.

En kavaj kommer alltid till användning. Bär upp den med matchande byxor eller till chinos för en mer ledig stil. Mer info – köp här.

Kostymbyxa. Mer info – köp här.

Klassisk linneskjorta. Mer info – köp här.

I takt med det varmare vädret börjar sneakers och andra mer våriga skor plockas fram. Istället för att köpa nya kan du fräscha upp dina gamla. I alla MQ Marqets butiker kan du enkelt ta hjälp av Sneakerstvätten som tvättar och restaurerar sneakers av läder, mocka, mesh, gummi, plast och tyg. Arbetet utförs för hand och med miljövänliga rengöringsmedel och resulterar i att skorna blir som nya igen.

Läs mer om Sneakerstvätten här.

För alla stunder

MQ Marqet har säsongens senaste vårmode för kvinnor och män. I butik och online hittar du både trendiga, moderna och klassiska alternativ som håller en lång tid framöver.