Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Annons Innehåll från Netonnet

Nu slipper du oroa dig för inbränningsskador på tv:n

Från Netonnet
Samsungs QLED TV – som är baserad på LCD teknik – är naturligt resistent mot inbränning. Samsung erbjuder även 10 års garanti mot inbränningsskador när man köper en 2018 QLED TV.
Samsungs QLED TV – som är baserad på LCD teknik – är naturligt resistent mot inbränning. Samsung erbjuder även 10 års garanti mot inbränningsskador när man köper en 2018 QLED TV.

Begränsar din rädsla för inbränningsskador ditt tv-tittande? Med Samsung 2018 QLED TV kan du lugnt njuta av filmer med svarta kanter och spel med statiska menyer – utan att behöva oroa dig för att orsaka permanenta skador på skärmen.

 

Rätta artikel

Sugen på Samsung QLED TV? Hos NetOnNet kan du kolla priset och läsa mer

 Kanaler med fasta logotyper, spel med statiska menyer och filmer med svarta kanter är alla exempel på innehåll som kan orsaka inbränning på din tv-skärm. En inbränningsskada innebär att de drabbade pixlarna behåller samma färg som de tidigare visat – oavsett vad du tittar på.

 – För att du lugnt ska kunna spela spel eller se på film har vi sett till att vår QLED TV – som är baserad på LCD teknik – är naturligt resistent mot inbränning, berättar Klas Söderström, Samsungs tekniska produktchef för TV.

  10 års garanti
Henrik Ekelund, sortiment- och försäljningschef för NetOnNet som säljer Samsung QLED TV, berättar att inbränningsskador var ett välkänt problem när plasma-tv var som störst. Trots att antalet skador har minskat rejält de senaste åren, är det ändå något som fortfarande förekommer.

– Är man som kund orolig för det här är det en stor trygghet att veta att Samsung erbjuder 10 års garanti mot inbränningsskador när man köper en 2018 QLED TV.

  Återger 100 procent av färgvolymen
Enligt Henrik Ekelund är den exceptionellt ljusstarka bilden den största fördelen med QLED TV, som också klarar att återge 100 procent av färgvolymen.

– Det innebär att färgerna på tv:n fortsätter att vara klara och korrekta oavsett om det är en mörk eller ljus filmsekvens, även när det är ljust i rummet.

  Djupare svärta
QLED TV:s antireflexbehandling fångar upp ljuset som kommer till tv:n så att mindre än en procent studsar tillbaka. Förutom att slippa irriterande reflexer ser ytskiktet, Ultra Black Elite, också till att det blir bättre svärta i bilden.

– Vår nya bakgrundsljusteknik Direct Full Array Elite förstärker svärtan ytterligare eftersom vi nu kan styra ljuset bättre över hela bildytan. Tv:n är dessutom slimmad, med ett djup på knappt fyra centimeter smälter den in snyggt mot väggen, säger Klas Söderström.

 Sugen på Samsung QLED TV? Hos NetOnNet kan du kolla priset och läsa mer

  Det här är QLED TV
Skärmen har ett skikt av nanokristaller, kallade quantum dots, som tillsammans med bakgrundsljuset skapar de tre grundfärgerna rött, grönt och blått. Tack vare den höga effektiviteten kan färgerna återges med stor ljusstyrka. Detta gör att tv:n kan återge hela färgrymden till 100 procent.

    Fördelar med QLED-tekniken:

●  Ljusstyrkan. ”Den har en fantastisk förmåga att visa bra bild oavsett ljusförhållanden så du kan se på TV både när det är ljust eller mörkt i rummet.”

●  Färgomfång. ”Visar rena och starka färger i alla typer av bilder, oavsett om de är väldigt mörka eller ljusa.”

●  HDR. ”QLED TV passar särskilt bra för HDR (High Dynamic Range), och hjälper till att lyfta fram färger och detaljer i de ljusa och mörka områdena i bilden.”