Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer
Annons Innehåll från Netonnet

Så förbereder du dig bäst inför Black Friday: 3 tips för att hitta dröm-TV:n

Från Netonnet

Har du siktet inställt på att köpa en ny TV på Black Friday?

Här har vi samlat de bästa tipsen inför den stora rean.

2019 års QLED – Ger dig nya möjligheter med ditt TV-tittande 

1. Välj rätt typ av upplösning

HD, 4K – och nu även 8K. En av de viktigaste sakerna att tänka på när du köper en TV är vilken upplösning du vill ha. Här bör du väga in storleken på TV:n – för ju större TV du väljer, desto högre upplösning behöver du. En riktigt stor TV, på 65 tum eller mer, behöver en upplösning där pixlarna sitter så tätt att det inte går att urskilja dem.

– En UHD 4K TV – som i dag är det vanligaste – består av cirka åtta miljoner pixlar. Tittar man på Samsungs QLED 8K har den hela 33 miljoner pixlar, vilket är i paritet med en riktigt bra stillbildskamera. Det ger en fantastiskt naturtrogen bild med lugna klara färger. Tack vare avancerad teknik, som tar hjälp av maskininlärning, kan TV:n även skala upp vanligt innehåll till 8K, förklarar Netonnets försäljningschef Robert Kindstrand.  

2. Satsa på en skärmstorlek som passar dina behov

Har ni svårt att komma överens om hur stor ni vill att er nya TV ska vara? En alltför stor skärm kan verka avskräckande för vissa, men i dag går det att hitta skärmar i allt från 65 till 98 tum som ändå ger ett stilrent intryck.

– Tittar vi på Samsungs QLED 8K TV, som bland annat finns i magnifika 98 tum, har den en minimalistisk design där den smala ramen blir ett med stativet. På så sätt får du en snygg TV som smälter in i hemmet, men som samtidigt ger dig den rätta inlevelsen i filmen. Om du vill ha en så stor upplevelse som möjligt kan du, enligt filmindustrins egna standarder, välja en TV som är 75 tum eller större redan vid tre meters avstånd.      

3. Fundera över vilka funktioner du behöver

Allt eftersom tekniken utvecklas får TV:n en mer central plats i våra hem. Med hjälp av smarta funktioner, som exempelvis Samsungs SmartThings-app, kan du få en bra överblick över dina uppkopplade enheter. 

– Samsungs QLED-modeller kommer även med funktionen Ambient Mode som du kan använda när du känner för att trolla bort den stora svarta skärmen. Ambient Mode har en rad olika mönster och illustrationer, som kan ta upp färger från utvalda inredningsdetaljer. Du kan till och med fotografera TV:n tillsammans med väggen bakom och låta SmartThings-appen räkna ut hur tapeten ser ut – för att sedan fylla skärmen med tapetmönstret. 

Läs allt om Samsungs nya TV hos NetOnNet