Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Annons Innehåll från Nordax Bank

Så kan du låna mer på bostaden

Från Nordax Bank
”Allt fler privatpersoner nekas bolån från storbankerna, och det blir tuffare för folk att få ekonomin att gå ihop”, säger Johan Engkvist, Nordax bolånechef.

Har du tröttnat på känslan att behöva stå med mössan i hand och bli fyrkantigt bedömd av en av storbankerna? Nordax Bank är aktören som valt att fokusera på din framtida förmåga istället för att fastna i förutfattade meningar.

– Alla förtjänar en andra chans, säger Johan Engkvist, bolånechef på Nordax Bank.

Låna mer på din nuvarande bostad – räkna på ditt lån här

En betalningsanmärkning innebär inte per automatik att personen i fråga saknar förmågan att ta hand om sin ekonomi. Inte heller att man är diskvalificerad för bolån.
– Ett misstag ska inte behöva betyda att banken vänder dig ryggen. Vi är långt ifrån lika stelbenta som storbankerna i den frågan, säger Johan Engkvist, bolånechef på Nordax Bank.
Enligt honom är det viktigt att skapa sig en helhetsbild om kundens ekonomiska situation istället för att stirra sig blind på historiken.
– Orsakerna kan vara många till att kunden historiskt slarvat eller i något skede fått problem med sin privatekonomi. Så länge man visar att man klarar av kalkylerna så är vi villiga att hjälpa till då vi tycker att det är rimligt att ge människor en andra chans, säger Johan Engkvist.

Genom att öka lånet på sin bostad kan de som har kapital bundet i sitt boende frigöra kapitalet utan att tvingas flytta därifrån. Men, betonar Johan Engkvist, det gäller att göra genomtänkta val från början till slut:
– Många behöver hjälp och stöd genom hela låneprocessen för att fullt ut känna trygghet. Det viktigaste är att man lägger korten på bordet och är ärlig när man berättar om sin ekonomi. För oss är det också viktigt med en personlig dialog varför alla kunder får en personlig handläggare att prata med här hos oss på Nordax.

Johan Engkvist konstaterar att allt fler privatpersoner nekas bolån från storbankerna, och att det därmed blir tuffare och tuffare för folk att få ekonomin att gå ihop.
– En ensamstående mamma med två barn, som ringde upp oss, började gråta när hon förstod att hennes kalkyl faktiskt höll, och att hon skulle få sitt bolån beviljat hos oss. Storbanken hon tidigare varit i kontakt med rådde henne att ”skaffa en kille”. Det är chockerande, hur fyrkantigt får det lov att vara? frågar sig Johan Engkvist. 

 Dagligen märker både han och bolånekollegorna på Nordax Bank hur frustrerade många känner sig.
– Att få hjälpa någon som upplevt fullständig hjälplöshet är otroligt tacksamt och ofta räcker det med att faktiskt ta att lyssna och prata igenom personens ekonomi ordentligt för att vi tillsammans ska kunna bedöma om vi kan hjälpa till.

Räkna på ditt lån här

Det här är Nordax Bank
• En ledande nordisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig in- och utlåning till privatkunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland.
• Grundades 2003. Genom ansvarsfull kreditgivning hjälper Nordax människor att göra genomtänkta val för ett liv de har råd med.
• Specialiserade på: bolån, privatutlåning utan säkerhet, lån för 60+ samt sparkonton.