Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Annons Innehåll från Nordax Bank

Storbankerna sorterar bort bolånetagare ”Vi omprövar gärna storbankens beslut”

Från Nordax Bank
– Det är ett stort problem att så pass många privatpersoner nekas bolån från storbankerna, trots att de har stabil ekonomi, säger Johan Engkvist, bolånechef på Nordax Bank.

Med icke-traditionell anställningsform är det svårt att få bolånet beviljat. Men alla frilansare, entreprenörer, projektanställda och visstidsanställda med god ekonomi behöver inte misströsta.
Nu lanserar Nordax Bank en bolåneform som ska fånga upp en allt större målgrupp.

Hur mycket kan jag låna och hur funkar det nya bolånet? Läs mer här 

Entreprenör som yrkesval klättrar stadigt i olika jobb-barometrar – och det är knappast någon slump. Sedan generation Y och Z har gjort entré i arbetslivet är jakten på guldklockor mest av allt en lång och trogen tjänst-kvarleva från förr.
Skaran som gör tummen upp åt gigekonomin och tummen ned åt fasta anställningar växer i en tid när arbetsmarknaden är i förändring och kortare uppdrag blir allt hetare.
Men myntet har en baksida – personer utan fast anställning får allt svårare att få bolån när de väl vill ge sig ut på bostadsmarknaden. Det gäller för övrigt också återvändande svenskar som kanske bott utomlands en tid och sedan dess inte kan uppvisa ett relevant ”track record” i bankernas slagningar.

Nu har specialistbanken Nordax kastat sig in på spelplanen för att ge ratade bolånesökare en ny chans.
– Det finns en stor och ökande målgrupp privatpersoner som varken har skuldsaldo eller betalningsanmärkningar, men som inte anses kreditvärdiga av storbankerna eftersom de saknar kredithistorik eller för att de inte har en standardinkomst utan istället ”giggar” sig fram. Vi omprövar gärna storbankens bedömning, säger Johan Engkvist, bolånechef på Nordax Bank.
Specialistbanken kompletterar nu sitt produktutbud med bolån, anpassade till den moderna arbetsmarknaden med många olika anställningsformer.
– Bankerna hänger inte med i utvecklingen och har inte heller utmanats. Vi vill göra skillnad på en bostadsmarknad som upplevs som ganska turbulent. 

Låneerbjudandet med tre olika räntebindningstider (tre månader, tre år och fem år) gäller såväl för lån vid köp av ny bostad som av refinansiering av nuvarande boende. Med räntor från 3,49 procent lägger sig Nordax Bank mellan storbankerna och de andra aktörerna i segmentet.
– Det är ett stort problem att så pass många privatpersoner nekas bolån från storbankerna, trots att de har stabil ekonomi. Det gäller att sätta sig in i och förstå kundens situation.
På sikt planerar Nordax Bank också att lansera bolåneformen i Norge.
– Det händer mycket på den norska marknaden, som vi känner till väl på privatlånesidan. Framtiden är spännande även i Norge, säger Johan Engkvist. 

Här kan du läsa mer om Nordax nya bolån

Det här är Nordax Bank
• En ledande nordisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig in- och utlåning till privatkunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland.
• Grundades 2003. Genom ansvarsfull kreditgivning hjälper Nordax människor att göra genomtänkta val för ett liv de har råd med.
• Specialiserade på: bolån, privatutlåning utan säkerhet, lån för 60+ samt sparkonton.