Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Annons Innehåll från Opel

Naturlig kraft i Opels klimatsmarta miljöbil

Från Opel
CNG-fordon har lägre koldioxidutsläpp än jämförbara bensinmotorer och de har dessutom låga halter av hälsopåverkande utsläpp.
CNG-fordon har lägre koldioxidutsläpp än jämförbara bensinmotorer och de har dessutom låga halter av hälsopåverkande utsläpp.

Mycket kraft – och låg miljöpåverkan.
Det blev resultatet när Opel lanserade en CNG-version av sin hyllade modell Astra, en bil som kan köras både på natur- och biogas.
Det här är vad du behöver veta om den.

Rätta artikel

 Läs mer om Opel Astra

 Nya Opel Astra blev snabbt en succé. Modellen fick ta emot den prestigefulla utmärkelsen ”Årets Bil 2016” och har vunnit flera jämförelser där den ställts mot tuffa konkurrenter, bland annat i biltidningen Teknikens Värld.

  Stora utrymmen
Opel Astra är en mellanklassbil, men erbjuder innerutrymmen som kan mäta sig med flera betydligt större familjebilar. Och kombiversionen Opel Astra Sports Tourer har dessutom ett bagageutrymme som klarar upp till 540 liter last men baksätet uppfällt. Nedfällt kan man lasta hela 1 630 liter i Opel Astra Sports Tourer.

  Ny teknik till alla
För Opel markerar Astra en ny strategi för att uppnå målet att göra modern teknologi tillgänglig för så många som möjligt. I Opel Astra finns därför funktioner som automatisk nödbroms, vingelvarnare och IntelliLink kompatibelt med Apple Car Play som standardutrustning.  Till Astra finns också smarta strålkastare som låter dig köra med helljus utan att blända andra förare och ergonomiska stolar som certifierats av det tyska ryggspecialist-förbundet AGR.

  Gasdriven turbomotor
Opel Astra finns med ett stort urval av effektiva bensin- och dieselmotorer från 105 till 200 hästkrafter. Och modellen erbjuds nu också med den gasdrivna turbomotorn 1,4 CNG ECOTEC.

 CNG-fordon har lägre koldioxidutsläpp än jämförbara bensinmotorer och de har dessutom låga halter av hälsopåverkande utsläpp. Bränslet är också billigare än bensin och bilar som drivs av CNG är skattebefriade i fem år från första registreringsdag om de som Opel Astra CNG är miljöbilsklassade. För tjänstebilsförare innebär gasdriften 40 procent lägre förmånsvärde jämfört med motsvarande bensinbilar.

  Ren kraft
Opels fyrcylindriga CNG-motor är byggd helt i aluminium och har optimerats för att kunna köras både på naturgas, biogas eller en blandning av båda. Gasen fylls i två tankar tillverkade av kolfiberkomposit och rymmer 19 kilo gas. Om gasen skulle ta slut finns en reservtank på 13,7 liter för bensin som håller bilen i gång tills gas kan fyllas på. Motorn producerar 110 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 200 Nm. Den kombineras med en sexväxlad manuell växellåda.

 Opel Astra CNG kostar från 207 900 kronor.

 Läs mer om Opel Astra