Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet
Annons Innehåll från Polestar

Efter tuffa testerna: Här är modellen med högst betyg

Från Polestar

Gediget skydd för vuxna och barn. Välutvecklade förarstödsystem. Och bra skydd för fotgängare. 

Polestar 2 gjorde succé när den krocktestades av Euro NCAP.

Faktum är att modellen fick det högsta snittbetyget av alla testade modeller under 2020 och fram tills idag. 

Upptäck och designa din Polestar 2 här!

Euro NCAP är en oberoende organisation för personbilssäkerhet som i ett antal tester utvärderar hur säkra olika bilmodeller som säljs på den europeiska marknaden är. Syftet är att på ett opartiskt sätt hjälpa konsumenterna att ta välgrundade beslut när de ska välja bil.

Krocktesterna som Euro NCAP gör består av ett antal olika moment och förutom ett totalbetyg tilldelas de testade bilarna poäng i olika kategorier: skydd för vuxna, skydd för barn, skydd för fotgängare och aktiva säkerhetssystem.

Fem stjärnor i Euro NCAP

När resultaten för Polestar 2 summerades tilldelades den eldrivna prestandabilen det högsta betyget fem stjärnor. Och betygen i de fyra underkategorierna blev genomgående höga:

Skydd av vuxna: 92%, Skydd av barn: 89%, Oskyddad trafikanter: 80% och Förarstödsystem: 86%. Det är det hittills högsta snittbetyget bland alla bilar sedan de nya, tuffare testmetoderna infördes efter 2019.

– Volvo Cars är en av våra grundare och genom att de delar sin expertis med oss ​​är säkerhet ett grundfundament även i våra bilar, vilket toppbetyget för Polestar 2 i Euro NCAP visar, säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

Upp till 540 kilometers räckvidd

Polestar 2 är en femdörrars fastback som har utvecklats i Sverige. Modellen erbjuds i tre olika versioner med en eller två elmotorer och med två olika storlekar på batteriet, 64 eller 78 kWh. Med en elmotor (231 hk) och det stora batteriet är räckvidden preliminärt upp till 540 kilometer enligt WLTP.

Med dubbla elmotorer (sammanlagt 408 hk) är Polestar 2 fyrhjulsdriven och accelererar 0–100 km/h på 4,7 sekunder.

”Högsta snittbetyget”

De stora framgångarna för Polestar 2 i Euro NCAP har uppmärksammats av flera medier. Bland annat hyllas modellen av den stora bilsajten Whatcar.com.

”Polestar 2 är en snabb elbil med en utsökt interiör och en bra räckvidd. Den är också den säkraste bilen som har gått igenom de utmanande 2020-testerna”, skriver publikationen.

Svenska Vi Bilägare imponeras också av resultatet i Euro NCAP. ”Polestar 2 får fem stjärnor i slutbetyg och det högsta snittbetyget bland alla bilar som krocktestats under 2020 och fram till i dag”, slår tidningen fast.

Upptäck och designa din Polestar 2 här!