Hoppa till innehållet
Annons Innehåll från Polestar

Eldrivna Polestar 2 – här är alla versioner av prestandabilen

Från Polestar

Standard range Single motor. Long range Single motor. Och Long range Dual motor.

Eldrivna prestandabilen Polestar 2 finns i flera olika versioner.

Det handlar om olika batteripaket, två- eller fyrhjulsdrift och nya möjligheter för kunderna att själva skapa personliga konfigurationer.

Här är en guide.

Läs mer om Polestar 2

Längre räckvidd var en av nyheterna när Polestar öppnade upp för nya konfigurationer av prestandabilen Polestar 2 i april 2020. För versionen Long range Single motor som har det stora batteripaketet på 78 kWh och framhjulsdrift anges den maximala räckvidden upp till 540 kilometer enligt WLTP beroende på utrustning.

Samma batteripaket sitter i versionen Long range Dual motor. Som namnet antyder har den två elmotorer. En har monterats på framaxeln och en på bakaxeln, vilket gör modellen är fyrhjulsdriven. De två motorerna ger tillsammans 408 hästkrafter och accelerationen 0–100 km/h anges till under 5 sekunder.

Instegsversionen av Polestar 2 heter Standard range Single motor. Här finns en elmotor på 224 hästkrafter och ett batteripaket på 64 kWh som ger bilen en räckvidd på upp till 440 kilometer enligt WLTP.

De fyrhjulsdrivna versionerna av Polestar 2 går att beställa med ett så kallat Performance Pack. Det innebär vassare köregenskaper, tack vare stora bromsar från Brembo, smidda 20-tumsfälgar och justerbara stötdämpare från den svenska tillverkaren Öhlins.

Andra tillval är bland annat läderklädsel, metalliclack och dragkrok som går att välja till alla versioner av Polestar 2.

Polestar 2 Standard range Single motor kostar från 489 000 kr.

Upptäck leveransklara Polestar 2