Hoppa till innehållet
Annons Innehåll från Polestar

Nya versioner av Polestar 2 med lägre förmånsvärde

Från Polestar

En eldriven prestandabil med bra räckvidd, högsta säkerhetsbetyg i Euro NCAP och vägegenskaper i toppklass.

Polestar 2 har hunnit göra ett stort avtryck i bilvärlden sen den lanserades förra året.

Läs mer om Polestars tjänstebilserbjudande

Polestar 2 är den första helt eldrivna modellen från tillverkaren. Bilen har designats och utvecklats i Sverige och är ständigt uppkopplad och den första bilen i världen med Google Built in. Den har även samma praktiska funktioner som en bil med konventionell bensin- eller dieseldrift, såsom 1500 kg dragvikt, takräcke och goda lastmöjligheter. Den centrala placeringen av batteriet ger låg tyngdpunkt, vilket bidrar till bilens fina vägegenskaper.

Räckvidd: Upp till 540 kilometer

Den hyllade elbilen Polestar 2, som bland annat utsetts till Årets bil 2021 i elbilslandet Norge samt i Schweiz finns nu i tre versioner: Long range Dual motor, Long range Single motor och Standard range Single motor.

För versionen Long Range Single Motor, som har det stora batteripaketet på 78 kWh och framhjulsdrift, anges den maximala räckvidden till 515–540 kilometer enligt WLTP*. Samma batteripaket sitter i versionen Long Range Dual Motor. Som namnet antyder har Long Range Dual Motor två elmotorer, en har monterats på framaxeln och en på bakaxeln, vilket gör modellen fyrhjulsdriven. De två motorerna ger tillsammans 408 hästkrafter och accelerationen 0–100 km/h anges till under 5 sekunder. Den nya instegsversionen av Polestar 2 heter Standard Range Single Motor. Här finns en elmotor på 224 hästkrafter och ett batteripaket på 64 kWh som ger bilen en räckvidd på upp till 440 kilometer enligt WLTP*.

Det finns även möjlighet att uppgradera Polestar 2 och välja till Pilot- och Plus-paketet på samtliga versioner. Performance-paketet är valbart till Polestar 2 Long range Dual motor, för förare som önskar ännu mer kontroll och känsla i sin körning.

Lågt förmånsvärde

Utöver de uppenbara miljöaspekterna finns många ekonomiska argument för att välja en helt eldriven tjänstebil. Polestar 2 är berättigad till en klimatbonus på 70 000 kronor, bonusen betalas ut av Transportstyrelsen. Från och med 1 januari i år kan ägare också ansöka om skattereduktion 50 procent av kostnaden för arbete och material vid installation av en laddbox för elfordon, bidraget heter ”Grön teknik”. Dessutom är fordonsskatten låg – endast 360 kr/år.

Förmånsvärdet för Polestar 2 är, efter den 1 Juli 2021, från 2118 kr vid 50% marginalskatt.

Polestar 2 kostar från 489 000 kronor.

Läs mer om Polestars tjänstebilserbjudande

*Preliminär data

I Europa mäts elfordons räckvidd enligt standarden Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Enligt denna standard mäts räckvidden vid en genomsnittshastighet av 48 km/tim i sommartemperatur från full laddning till tömt batteri. Faktisk körsträcka är beroende av körstil och andra externa faktorer. Räckvidden enligt WLTP är därför normalt inte möjlig att uppnå under verkliga förhållanden.