Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet
Annons Innehåll från Postkodlotteriet

Ludwig, 21, vann miljonvinst – köpte sin drömbil

Från Postkodlotteriet

Han köpte en lott för att bidra till välgörenhet. Den lotten gjorde Ludwig till en av de yngsta att vinna tillsammans med sina grannar i Postkodlotteriet någonsin. 

– Det tog ett tag innan jag insåg att det var på riktigt, berättar han.

Läs mer om Postkodlotteriet

Ludwig var ute och handlade med sin sambo när han köpte sin första lott från Postkodlotteriet. Han hade tidigare hört talas om hur Postkodlotteriet delar ut det årliga överskottet till en rad organisationer. Bland annat bidrog Postkodlotteriets kunder under 2019 till att Barncancerfonden kunde finansiera 37 400 timmars forskning. Totalt har Postkodlotteriet delat ut drygt 357 miljoner bara till Cancerfonden, och har delat ut 13 miljarder till 59 organisationer sedan starten 2005.

– Jag hade hört att de stöttar många bra organisationer och det var den största anledningen till att jag köpte en lott. Men det kändes också kul att få chansen att vinna, säger han.

Ludwig och hans sambo var och handlade när han köpte lotten som ledde till vinsten. En lott han köpte främst för att stötta alla organisationer som Postkoden hjälper.

Trodde att någon kompis skämtade

Men sedan glömde han snabbt bort köpet. När det bara några månader senare ringde i telefonen och personen på andra sidan luren sade sig komma från Postkodlotteriet trodde Ludwig att någon av kompisarna skämtade med honom.

– Min första instinkt vara att någon av dem försökte lura mig, men sedan kom jag ihåg att jag hade köpt en lott, säger han och fortsätter:

– Jag tänkte att ”det blir säkert tjugo–trettiotusen eller något liknande” och kände mig väldigt nöjd med det. Men det blev ju ganska mycket mer pengar än så.

”Känner mig som en kung när jag glider runt”

Totalt hade Ludwig vunnit 1,1 miljoner kronor på sin ”bortglömda” lott. Därmed blev 21-åringen en av de yngsta vinnarna i Grannyran någonsin. Ganska snart började han investera vinsten på några drömprojekt.

– I flera år har jag velat ha en Opel Commodore GSE. Jag vet inte varför just den modellen har varit så speciell för mig, men nu har jag köpt en och känner mig som en kung när jag glider runt i Simrishamn, säger han och skrattar.

Drömbilen blev sann: ”Känner mig som en kung när jag glider runt i Simrishamn”, säger Ludwig.

Många av Ludwigs grannar har kommit fram och gratulerat till segern, och flera av dem blev vinnare samtidigt som honom.

– De tycker att det är kul att någon så ung har vunnit. Och en av mina grannar som bor i samma trapphus blev också miljonär. När vi möts brukar vi prata om hur lyckligt lottade vi är.

Läs mer om Postkodlotteriet

FAKTA: POSTKODLOTTERIET

Postkodlotteriet är Sveriges största lotteri där du vinner tillsammans med dina grannar samtidigt som du bidrar till en bättre värld. Postkodlotteriet har, tack vare alla som är med i lotteriet, sedan starten kunnat dela ut över 13 miljarder kronor till välgörande ändamål. 59 organisationer delar varje år på miljardöverskottet från lotteriet. Det gör Postkodlotteriet till Sveriges största privata givare till ideell sektor. Samtidigt har lottköparna chans att vinna varje dag. Och just nu även i tidernas största Grannyran där 265 miljoner ska lottas ut till ett postnummer.

Samtidigt har lottköparna chans att vinna varje dag. Och just nu även i tidernas största Grannyran där 265 miljoner ska lottas ut till ett postnummer.

Åldersgräns för spel är 18 år. www.stodlinjen.se