Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Annons Innehåll från Postnord

Lyckas med din inbjudan: Ebbas bästa tips!

Från Postnord
”Jag älskar fina kort, vackert papper och handstil. En handskriven hälsning är nästan som att ge bort en present”, säger journalisten och bloggaren Ebba von Sydow.
”Jag älskar fina kort, vackert papper och handstil. En handskriven hälsning är nästan som att ge bort en present”, säger journalisten och bloggaren Ebba von Sydow.

I takt med att vi skickar allt färre fysiska brev ökar värdet på det personliga och handskrivna. Tv-profilen Ebba von Sydow älskar vackra inbjudningar på tjockt papper.
– Man blir otroligt glad av ett handskrivet brev på hallmattan. Det är som att få en present, säger Ebba som ger sina bästa tips på Centralen i Stockholm den 29 maj.


Rätta artikel

Journalisten Ebba von Sydow är känd bland annat från Go’kväll och Nyhetsmorgon, hon har skrivit om mode och stil och gett ut flera kokböcker. Mindre känt är det att hon sedan 2013 är en hängiven medlem av Frimärksrådet.

– Vi tar emot förslag från allmänheten och väljer sedan ut motiv som kan bli frimärken. Det är ett hedrande och viktigt uppdrag eftersom frimärken gärna ska spegla samtiden, kulturen och Sverige i dag. Jag är jätteglad att jag får vara med och bidra på ett hörn.

Ebba von Sydow är också en förespråkare för det handskrivna brevet. I en tid när svenskarna sköter den största delen av sin kommunikation via Facebook, mejl och olika chattappar har det fysiska brevet blivit ett sätt att understryka vikten av till exempel en bröllopsinbjudan.

– Det är inget fel att skicka en inbjudan via Facebook, men en pappersinbjudan väger tyngre. Ett personligt kort i brevlådan sätter också tonen för festen och bygger förväntningar. Ett sätt att dra ut på det roliga helt enkelt.

 Vilket motiv vill du se som frimärke? Ge ditt förslag här.

Vår och sommar är festtider – dop, bröllop, skolexamen och midsommar. Perfekt för att borsta av skrivstilskunskaperna och lägga lite extra krut på en personlig hälsning, festinbjudan eller tackkort efter firandet.

– Det fina med en fysisk inbjudan är ju att den går att spara och klistra in i ett minnesalbum. Som trebarnsmamma tycker jag också att det är roligt och viktigt att involvera barnen i skrivandet. Att bjuda in kompisarna till kalas blir en rolig form av skrivträning och något att vara stolt över.

Men, säger Ebba, det sitter inget likhetstecken mellan ”fin och personlig” och ”dyr och krånglig”.

– Sänk ambitionsnivån, det är mitt bästa tips. Du behöver inte använda ett flott och tjockt papper, det kan lika gärna vara ett kul vykort. Det viktiga är det personliga tilltalet.

 Här finns mer av Ebbas tips kring inbjudningar

 Är du osäker på vett och etikett kring inbjudningar, exempelvis när det gäller klädkoder och formuleringar kan du faktiskt få hjälp direkt av Ebba von Sydow den 29 maj klockan 16-18 på Centralen i Stockholm, i samband med PostNords event ”PostNord lyssnar”.

– Jag ser fram emot att få tipsa om allt som gäller skrivande och inbjudningskort och kommer att ha med mig en massa fina exempel.

Vilken typ av inbjudan blir du själv gladast för?
– En oväntad fest. En anspråkslös inbjudan som inte ställer så höga krav på mig som gäst. Jag fick ett handskrivet kuvert på hallmattan för ett tag sedan. En gammal kompis som jag inte träffat på länge bjöd in till 30-årsfest med “mingel, mat, dryck, bar, band och dans”. Det blev en galet kul kväll!

Ebbas 3 bästa tips

Sänk ambitionsnivån. Det är bättre att göra en enkel inbjudan än ingen alls.

Välj frimärke med omsorg. Min favorit just nu är de med ätbara växter, illustrerade av Nadia Nörbom.

Gör en oväntad inbjudan. Slå på stort och skicka fint kort till en fest med närmaste kompisarna.

  Fakta: PostNord lyssnar live

PostNord finns på plats på Centralstationen i Stockholm 29-30 maj, öppet 07.00 till 19.00 varje dag.

Eventet är en del av en turné som når 21 orter i Sverige där PostNord möter allmänheten, politiker och egna medarbetare för att lyssna på åsikter och svara på frågor om företaget.

På Centralen kan du få hjälp med enskilda ärenden av PostNords kundservice, träffa företrädare för företaget och få veta mer om PostNord.

PostNord sätter också upp en tv-studio och sänder live under de två dagarna på Centralen. Inbjudna gäster ska diskutera allt från Kinapaket till landsbygdsservice och den stora frågan om framtidens postverksamhet.