Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer
Annons Innehåll från Slipp

Waynes väljer Slipp Redovisning för digitalisering av kaféerna: ”Sparar tid och ökar lönsamheten”

Från Slipp

Glöm krånglig och tidsödande administration.

Kafékedjan Waynes Coffée ställer om till ett digitalt flöde som förenklar och ger ökad koll på ekonomin.

– Våra franchisetagare sparar massor av tid och centralt kan vi jobba proaktivt för att förbättra hela verksamheten, säger Sebastian Falck, ekonomichef på Waynes Coffée.

Testa Slipp – digital och tidseffektiv redovisning till ett fast månadspris!

Svenskägda Waynes öppnade sitt första kafé på Kungsgatan i Stockholm 1994. Här serverades sedan Sveriges första caffe latte. Idag finns Waynes i 10 länder och har över 80 kaféer runtom i Sverige. Varje kafé drivs av en lokal franchisetagare.

– Varje franchisetagare har skött sin redovisning individuellt, så det har sett väldigt olika ut. Många har lagt mycket tid på manuell administration: allt från att bokföra kassan till att hantera leverantörsfakturor, kvitton och löner, säger Sebastian Falck, ekonomichef.

Får kunskap och överblick

Nu har Waynes anlitat Slipp Redovisning för att skapa ett digitalt och automatiskt flöde som sparar tid och förenklar vardagen för franchisetagarna.

– Samtidigt får vi på Waynes centralt en mycket bättre kunskap och överblick och därmed möjlighet att utveckla verksamheten. Vi får digitala ekonomiska rapporter för kaféerna som är enhetliga, aktuella och jämförbara, där det också ingår analyser och förbättringsförslag.

Waynes kan agera proaktivt och lösa problem innan de vuxit sig stora, menar Sebastian Falck:

– Kaféerna kan lära av varandra. Ett har kanske lägre personalkostnader, ett annat lägre råvarukostnader – hur kommer det sig? Vi kan fatta rätt affärsmässiga beslut tillsammans.

Sebastian Falck är ekonomichef på Waynes Coffée som använder sig av Slipp – en skräddarsydd tjänst för att underlätta vardagen för kaféer och restauranger.
Sebastian Falck är ekonomichef på Waynes Coffée som använder sig av Slipp – en skräddarsydd tjänst för att underlätta vardagen för kaféer och restauranger.

”Lätt drunkna i administration”

Samarbetet med Waynes Coffée har för Slipp Redovisning resulterat i en skräddarsydd redovisningstjänst för kaféer och restauranger.

– Vi är redo att implementera det nya konceptet på fler kedjor som är intresserade av samma eller liknande lösning – och flera kedjor är redan på gång, säger Lars Olsson, vd på Slipp Redovisning.

– Syftet är att effektivisera och frigöra tid i en bransch där man som ägare lätt drunknar i administration. Vi hjälper dig att bli helt digital. Samtidigt lägger vi stor vikt vid den personliga kontakten. Hos Slipp får du alltid en dedikerad redovisningskonsult som lär sig ditt företag.

”Frigörs många timmar i veckan”

Hur förbättras då vardagen för Waynes franchisetagarna?

Sebastian Falck, ekonomichef:

– Tidsbesparingen är den stora vinsten. Alla underlag som din redovisningskonsult hos Slipp behöver för bokföringen kan du hantera enkelt och smidigt i en app i mobilen eller i datorn.

I appen kan du fota kvitton och skicka direkt till Slipp. Leverantörsfakturorna skickas via en unik fakturaadress direkt till Slipps system eller via foto i appen. Via bankintegrationer godkänner och betalar du dina fakturor med några få knapptryck.

Kassasystemet har integrerats mot Slipp för att helt automatisera försäljningen.

– Istället för att manuellt bokföra försäljningen varje dag, skickas den sömlöst och automatiskt till Slipp. Här frigörs många timmar varje vecka!

Lars Olsson är vd för Slipp Redovisningsbyrå.
Lars Olsson är vd för Slipp Redovisningsbyrå.

Schemaläggning, personalliggare och lönehantering hanteras i samarbete med Personalkollen. Medarbetarna får sina lönespecifikationer digitalt och Slipp kan alltid logga in och ladda ner väsentliga dokument för bokföringen.

I paketet ingår samtliga årliga tjänster – som bokslut, årsredovisning och bolagsdeklaration.

Pedagogiska grafer över ekonomin

Sebastian Falck ser fram emot att Slipp Redovisning ska hjälpa franchisetagarna att utveckla sina verksamheter.

– Franchisetagarna får enkla och dagsaktuella grafer över kaféets ekonomi i realtid. Det är bara att gå in i appen eller datorn och titta. Det blir enklare att planera och snabbt rätta till brister. Här kan Slipps redovisningskonsulter fungera som bollplank, eftersom de samlar på sig kunskaper från hela Waynes.

• Vilken respons har ni fått av franchisetagarna?

– De uppskattar framför allt enkelheten och tidsbesparingen, men också servicen: att Slipps redovisningskonsulter lärt sig vår verksamhet. De får kort sagt en riktigt vass tjänst till ett attraktivt och fast pris, säger Sebastian Falck.

Testa Slipp – digital och tidseffektiv redovisning till ett fast månadspris!

Det här är Slipp

• Slipp Redovisning jobbar 100 procent digitalt till fasta priser.

• Slipp startade 2014, växer snabbt och har idag 12 kontor runtom i Sverige, huvudkontoret finns i Hudiksvall.

• Slipps koncept för kaféer och restauranger är skräddarsytt för att underlätta vardagen och optimera lönsamheten för både små och stora företag i branschen.

• Slipp är partner till bland annat Martin & Servera, Leeroy och Personalkollen – några av Sveriges ledande aktörer inom segmentet kafé och restaurang.

Waynes Coffee

Waynes är en internationell kafékedja som satte standarden för det moderna europeiska kafékonceptet i Sverige – sinnebilden av hur, var och när vi fikar i stadsmiljö. Idag har kedjan cirka 160 kaféer i 10 länder och serverar ungefär 40 000 kafégäster varje dag.