Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer
Annons Innehåll från Svensk Hypotekspension

Eva-Marie och Christer: ”Vi kan leva livet precis som vi vill”

Från Svensk Hypotekspension
”Nu får vi nyttja kapital som suttit i lägenhetens väggar”, säger Eva-Marie och Christer Lindbom, Göteborg.
”Nu får vi nyttja kapital som suttit i lägenhetens väggar”, säger Eva-Marie och Christer Lindbom, Göteborg.

Allt fler svenska seniorer upptäcker speciallånet Hypotekspension.
Med det kan du få loss en del av din villas eller lägenhets värde – utan att sälja din bostad.
– Vi har fått en ekonomisk frihet och en tryggare känsla i bröstet, säger Eva-Marie och Christer Lindbom.

Läs mer om speciallånet från Hypotekspension  

Hypotekspension är ett speciallån anpassat för dig över 60 år som vill belåna ditt hus eller din lägenhet där du inte har några större lån sedan tidigare.

På så sätt kan du få loss pengar som ”sitter fast” i hemmets väggar. En stor fördel är att du inte betalar ränta förrän bostadsrätten eller villan säljs. Och du slipper amorteringar.

Ger ekonomisk frihet

Eva-Marie och Christer Lindbom bor ett stenkast från Avenyn i Göteborg. De äger lägenheten sedan 33 år.

– Nu när vi båda är pensionärer är det skönt att ha nära till allt. Vi är rotade här och trivs superbra – att flytta är inget alternativ för oss, säger Christer.

I slutet av 2018 bestämde sig paret Lindbom att ta ut ett lån från Svensk Hypotekspension, efter att ha sett en reklamfilm på tv.

Lånet handlade för paret framför allt om att skaffa en större trygghet och ekonomisk frihet, om något skulle hända.

– Vi har inga barn som ärver oss, utan lånet är till för att säkra oss två emellan kan man säga. Och så har vi släktingar vi kan testamentera till. Lånet och räntan betalas tillbaka först då lägenheten säljs, eller om vi båda har gått bort. Vi löper ingen som helst risk att förlora vår lägenhet, berättar Eva-Marie.

”Vill unna sig på ålderns höst”

Både Eva-Marie och Christer tycker att det är viktigt att kunna unna sig något på ålderns höst.

– Det handlar inte bara om att ha pengar för att kunna köpa saker. Grejen med Svensk Hypotekspension är att det känns bara bra. Vi har fått möjlighet att nyttja det kapital som suttit i lägenhetens väggar.

Hur har livet förändrats?

– Vi lever på ungefär som vanligt, men med en mycket tryggare känsla i bröstet. Man får ändå inget med sig när man lägger näsan i vädret, så det lika bra att ha det nu. Inte för att leva loppan utan mest för att känna den trygghet som finns i att leva sitt liv precis som man vill, avslutar Christer.

Räkna ut hur mycket du kan få i Hypotekspension

OM HYPOTEKSPENSION®

Svensk Hypotekspension är ett svenskt bostadskreditinstitut som ingår i Nordaxkoncernen och står under Finansinspektionens tillsyn. Företaget erbjuder Hypotekspension, en kapitalfrigöringskredit vilket är ett lån med bostad som säkerhet, endast för 60+. Krediten löper utan tidsbegränsning. Inga amorteringar görs och heller inga löpande räntebetalningar. Räntan justeras var tredje månad och läggs till skulden för att sedan betalas i sin helhet då lånet löses. Aktuell ränta är 4,50 %. Effektiv ränta vid lån på 600 000 kronor är 4,62 % beräknat på 15 års lånetid. Total skuld efter 15 år är då 1 173 987 kronor. En uppläggningsavgift på 1 850 kronor tas ut.