Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)

Fixa hemma – få loss pengar även som pensionär

Har du något projekt i hemmet som du går och drömmer om men inte vet hur du ska lösa? Tack vare speciallånet från Svensk Hypotekspension fick Rut möjlighet att bygga en pool.  

Läs mer om Hypotekspension här!

I det lilla turistmålet Haverdal på västkusten bor Rut Ekström. Även om Haverdal ligger vid havet är det svårt för Rut, som är blind, att ta sig till stranden.

Poolen som hon byggt med hjälp av pengar från Svensk Hypotekspension har istället blivit hennes stora glädjekälla.

– Det är fantastiskt att ha poolen. En liten motor får upp värmen till hela 27 grader så att jag kan göra min vattengymnastik i det varma vattnet. Jag njuter i vattnet uppåt en timme. Det stärker både kroppen och själen. Utan Hypotekspension hade jag aldrig haft råd med poolen, säger Rut.

”Vi äldre ska också få ha lite kul”
Rut jobbade tidigare vid Handens tingsrätt med att skriva rättegångsförhören. Hon uppskattar den personliga kontakten hon har med sin kontaktperson på Svensk Hypotekspension men också att det verkligen är ordning och reda.

Så länge hon bor kvar i huset behöver hon inte heller betala räntor och amorteringar. Räntan betalas i efterhand, då lånet löses. Det är ett bra sätt att behålla sin pension men samtidigt också kunna unna sig något extra. Hon rekommenderar gärna andra pensionärer att undersöka sina möjligheter hos Svensk Hypotekspension.

– Det är ett tryggt alternativ. Jag tycker alla borde ta vara på den här möjligheten – för sitt eget bästa. Det gäller att passa på att leva och njuta. Och så får vi ju bo kvar där vi trivs – i vårt hem. Vi äldre ska ha kul, vi också. Dessutom är det ju redan mina pengar. Det är i alla fall så jag ser på det. Men pengarna sitter låsta i huset. Med Hypotekspension får jag loss dem, säger Rut.

Hypotekspension – det trygga speciallånet för pensionärer, här får du mer information!

OM HYPOTEKSPENSION

Svensk Hypotekspension är ett fristående svenskt bostadskreditinstitut som står under Finansinspektionens tillsyn. Företaget erbjuder Hypotekspension®, en kapitalfrigöringskredit ett lån med bostad som säkerhet, endast för 60+. Krediten löper utan tidsbegränsning. Inga amorteringar görs och heller inga löpande räntebetalningar. Räntan justeras var tredje månad och läggs till skulden för att sedan betalas i sin helhet då lånet löses. Aktuell ränta finns på hemsidan. En uppläggningsavgift på 5 200 kronor tas ut.