Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)

Pensionär: Så får du mer i plånboken 2018

Bostadstilläggen och pensionerna höjs – men många svenska pensionärer är ändå i behov av pengar.
Med Hypotekspension® kan du med hus eller bostadsrätt få mer i plånboken.
– Det är ett tryggt sätt att nyttja det sovande värdet på bostaden, säger 
Lennart Grabe, vd hos Svensk Hypotekspension.

Bättre kassa 2018? Så här fungerar Svensk Hypotekspensions speciallån för pensionärer.

 När kalendern vände blad till 2018 innebar det inte bara nytt år; såväl bostadstillägg som pensionerna ökar en aning för Sveriges pensionärer.

– Det är förstås viktiga hundralappar för en samhällsgrupp som inte har det så lätt. Samtidigt räcker det tyvärr inte alltid om man vill leva ett bra liv under sina sista år, våra undersökningar visar att många kämpar för att bara få allt att gå runt, säger Lennart Grabe.

Ett sätt att öka sin levnadsstandard, om man äger sitt hus eller sin bostadsrätt, kan vara Hypotekspension®. Enkelt utryckt tar man lån på bostadens värde vid en framtida försäljning.
Pengarna blir ett sorts förskott, när bostaden någon gång i framtiden säljs betalas lånet och räntan tillbaka till oss. Det är en lösning som passar många, men inte alla.

Utomlands har denna lånelösning blivit väldigt populär. I USA finns över en miljon låntagare och i Storbritannien ökade utlåningen med 40 procent under 2017. Svensk Hypotekspension ökade förra året sin utlåning med 25 procent jämfört med 2016:

– Det beror framför allt på att kunskapen om att möjligheten finns sprids hos allmänheten. Allt fler upptäcker att det är ett seriöst och långsiktigt alternativ eftersom de har svårt att få vanliga lån på annat håll. Är du ensamstående pensionär så ligger snittpensionen på 17 000 kronor i månaden, då får man varken bolån eller lån i andra sammanhang tyvärr.

Hur ser den typiska kunden ut hos Hypotekspension?
– Det är en ensamstående person i 70-årsåldern, som har en bostadsrätt hen inte vill flytta ifrån. Samtidigt är pensionen låg. Då kan den här lösningen passa bra för att förbättra sin tillvaro. Många använder också lånet för att renovera hemma, lösa ut särkullsbarn, hjälpa barn eller barnbarn med en kontantinsats till en bostad, till en resa eller ha som buffert.

Början på det nya året är för många ett sätt att göra omtag inom exempelvis hälsa, och Lennart Grabe anser att det även är ett tillfälle för pensionärerna att se över sin ekonomi:
– Där är Hypotekspension en bra möjlighet för många med bostadsrätt eller hus att få loss en större mängd kapital. Det är jättebra att möjligheten finns, stora delar av pensionärsgruppen har annars inte en chans att få låna. På det här sättet får man tillfälle att få loss pengar på ett säkert sätt.

Hypotekspension®, det trygga speciallånet för pensionärer – här kan du räkna på ditt lån med en enkel kalkylator.

 OM SVENSK HYPOTEKSPENSION

Svensk Hypotekspension är ett fristående svenskt bostadskreditinstitut som står under Finansinspektionens tillsyn. Företaget erbjuder Hypotekspension®, en kapitalfrigöringskredit ett lån med bostad som säkerhet, endast för 60+. Krediten löper utan tidsbegränsning. Inga amorteringar görs och heller inga löpande räntebetalningar. Räntan justeras var tredje månad och läggs till skulden för att sedan betalas i sin helhet då lånet löses. Aktuell ränta finns på hemsidan. En uppläggningsavgift på 5 200 kronor tas ut.

Denna artikel är en annons med innehåll från Svensk Hypotekspension och ej en artikel av Dagens Nyheter.