Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer
Annons Innehåll från Svensk Hypotekspension

Rekordmånga pensionärer tar till speciallånet för att få mer pengar i plånboken

Från Svensk Hypotekspension
Allt fler pensionärer upptäcker speciallånet som gör det möjligt att sätta guldkant på tillvaron.
Allt fler pensionärer upptäcker speciallånet som gör det möjligt att sätta guldkant på tillvaron.

Många pensionärer har stora tillgångar bundna i bostaden utan möjlighet att nyttja dem. 

Men fler upptäcker kapitalfrigöringskrediten Hypotekspension® som ökar rekordartat.

Läs mer om speciallånet Hypotekspension

Svensk Hypotekspension har i 15 år hjälpt pensionärer att få loss pengar ur sina bostadsrätter och villor. Detta har man kunnat göra med hjälp av det som kallas kapitalfrigöringskredit.

”Man slipper amorteringar”

– Det är ett speciallån framtaget så att du som pensionär kan få loss pengar som sitter ”fast” i hemmets väggar. Det som är fint är att man med kapitalfrigöringskredit inte betalar ränta förrän bostadsrätten eller villan säljs. Och man slipper amorteringar, säger Nils Ingvarson, chef för marknadskommunikation på Svensk Hypotekspension.

På så sätt får man som låntagare inga fler vardagsutgifter, utan det är pengar i handen när man bäst behöver dem.

Och intresset för Hypotekspension ökar rekordartat. Över 2000 pensionärer med ägd bostad förstärkte sin kassa 2019. Den totala nyutlåningen var 1,34 miljarder kronor, vilket är 66 procent mer än under 2018.

Nu kan fler ta speciallånet

– Den ökade efterfrågan har fortsatt även i år. Den beror framför allt på att fler upptäcker att det här alternativet finns. Vi har också utvecklat vårt erbjudande så att fler kan ta vårt speciallån. Många äldre har svårt att få vanliga bolån på banken, säger Nils Ingvarson.

De vanligaste användningsområdena av pengarna var renovering och förbättring av sin bostad eller att få mer till vardagsutgifter. Många gav också barn eller barnbarn ett ”förskottsarv” och andra kostade på sig resor eller en ny bil.

Den typiska låntagaren är en ensamstående bostadsrättsägare i 70-årsålder med låg till normal pension. Kunderna spänner dock över ett brett spektra av 60-plussare.

Räkna ut hur mycket du kan få i Hypotekspension

OM HYPOTEKSPENSION®

Svensk Hypotekspension är ett svenskt bostadskreditinstitut som ingår i Nordaxkoncernen och står under Finansinspektionens tillsyn. Företaget erbjuder Hypotekspension, en kapitalfrigöringskredit vilket är ett lån med bostad som säkerhet, endast för 60+. Krediten löper utan tidsbegränsning. Inga amorteringar görs och heller inga löpande räntebetalningar. Räntan justeras var tredje månad och läggs till skulden för att sedan betalas i sin helhet då lånet löses. Aktuell ränta är 4,45 % (effektiv ränta vid lån på 600 000 kronor är 4,59 % beräknat på 15 års lånetid). Total skuld efter 15 år är då 1 172 012 kronor. En uppläggningsavgift på 1 850 kronor tas ut.