Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer
Annons Innehåll från Team Aron Assistans

Influencerns bolag: ”Vi vill se människor växa”

Från Team Aron Assistans

Aktiviteter, gemenskap och utmaningar.
Äventyraren Aron Andersons assistansbolag vill få personer med funktionsnedsättning i rörelse.
– Vår grundtanke är att saker är möjliga oavsett förutsättningar, säger Mia Humble, vd hos Team Aron Assistans.

Så kan du bli en del av Team Aron Assistans – läs mer

Efter drygt 20 år inom assistansbranschen hade Mia Humble tänkt att göra något annat. Men när hon genom gemensamma bekanta kom i kontakt med Aron Anderson och andra engagerade visade det sig att de delade samma vision:

– Jag har länge brunnit för frågor kring hur personer med funktionsnedsättning kommer ut i arbete och kan leva ett aktivt liv. Samtidigt upplevde jag att det inte fanns något bolag med just de i centrum. Det är ett jätteproblem att många blir ensamma, isolerade och stillasittande, säger Mia Humble.

Vänder på perspektivet
Team Aron Assistans riktar sig till personer med funktionsnedsättning i behov av assistans som vill aktivera och utmana sig själva. Mia påpekar att bolagets assistenter har en tydlig idé med att se möjligheter och inte begränsningar – vilket även gäller kunderna:

– Generellt får personer med funktionsnedsättning rabbla allt de inte kan och tycker är svåra. Men vi vill vända på perspektivet: ”Vad kan du? Vad vill du?”. Det är vår kärna: vi vill se människor växa. När saker är jobbiga försöker vi hitta vägar framåt.

Vilken typ av kunder söker ni efter?

– De som vill leva ett mer aktivt liv. Det kan vara allt från att komma ut från hemmet till att ha ett högt uppsatt mål med sin träning. Och där kommer matchningen mellan kund och assistent in; den är jätteviktig då personernas liv ska fungera ihop.

Aron poppis träningskompis
Bland aktiviteterna finns allt från rullstolsrugby, hundpromenader, ta en fika på stan, träffa idrottsstjärnor – till att få träna med Aron Anderson:

– Arons träningspass är otroligt populära, och jag tror att han som förebild betyder väldigt mycket. Kunderna får träffa någon som tagit sig förbi hinder, och som vågar pusha även dem lite extra. 

Träna med Aron – välj Team Aron Assistans här