Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer
Annons Innehåll från Turismo de Tenerife

Familjen i fokus på solsäkra Teneriffa

Från Turismo de Tenerife

Aktiviteter för stora som små möter på Kanarieöarnas största och kanske mest mångfacetterade ö.
Långsträckta stränder eller njutbara naturupplevelser – på träffsäkra Teneriffa finns tid att äntligen få vara tillsammans.

Läs mer om Teneriffa

Familjen står verkligen i fokus på nytrendande Teneriffa. En ny generation gäster har börjat etablera sig, med sina starkt personligt värmande barndomsminnen från en av Europas mest solsäkra destinationer i bagaget. Och även om många i dag söker mer än en traditionell sol- och badsemester är förstås det torra, klara klimatet något som får många av oss att törsta efter skönt latmansliv på en finkornig sandstrand.

På Teneriffa lyser solen upp till 365 dagar om året, och den skiner minst åtta timmar om dagen – sommar som vinter. Solens strålar på huden är den viktigaste källan till D-vitamin, oumbärligt för kroppen för att kunna absorbera kalcium och nödvändigt för att bibehålla starka och friska ben.

Men solen stärker och gör oss bevisligen också både gladare och lugnare i själen. Allt medan en svalkande passadvind sveper in och skapar ett balanserat klimat och en passande miljö för spännande aktiviteter.

70 kilometer strand

Teneriffa är omgärdat av runt 70 kilometer av stränder, varav de flesta pryds av EU:s blå flagga tack vare den fina vattenkvaliteten. På södra delen av ön dominerar de gyllengula stränderna, från Güimar till Adeje. Några omtalade exempel är Las Galletas på öns sydspets och El Médano.

Högst uppe i norr, runt öns huvudstad Santa Cruz, drar sig många mot snäckformade Las Teresitas. Önskas svalkande skugga kan man njuta av lugnet under tropiska palmer längs den 1,5 kilometer långa och breda drömmen om semester.

Att Teneriffa är en vulkanisk ö med Spaniens högsta topp sätter även spår på stränderna. Framför allt norr om vulkanen Teide hittar vi kolsvarta stränder, färgade av rika mineralsalter som är nyttiga för huden eftersom de minskar stress och ökar blodcirkulationen. Vill man dra sig bortom populära folkfester som Playa Jardin och surftokiga El Socorro ligger stränderna El Bollullo och Los Patos lite bortom allfartsvägarna.

Och vill man undvika höga vågskvalp njuter många av alla naturliga pooler som en gång skapades när lavan flöt ner i havet. En av de mest omtycka naturbassängerna är Punta del Hidalgo utanför charmiga och Unescoskyddade universitetsstaden La Laguna.

Valsafari och fulländade former

En annorlunda och unik upplevelse för hela familjen är att åka på valsafari. Både valar och delfiner lever bara någon kilometer utanför kusten mellan Teneriffa och den gröna lilla grannön La Gomera. Turbåtar avgår dagligen från flera olika hamnar på södra delen av ön – och ger en makalös möjlighet att få en glimt av när dessa imponerande stora och intressanta däggdjur leker i sina naturliga vatten.

För att lära sig mer om naturen, historien och livet runt öarna finns även flera fina museer, som Museum of History and Anthropology, Museum of Nature and Mindkind och Museum of Science and the Cosmos.

För formintresserade musikälskare är Auditorio de Tenerife ett måste, inte minst tack vare den helt säreget böljande arkitekturen skapad av den världsberömde spanske arkitekten Santiago Calatrava – jo, det var mannen som även ritade Turning Torso i Malmö.

Det är svårt att inte känna sig som hemma på Teneriffa.

Läs mer om Teneriffa

FAKTA

Resa till Teneriffa:

Spanska myndigheter kräver att passagerare med avresa från Sverige kan visa upp godkänt intyg som påvisar ett negativt covid-19-test vid inresa – ett så kallat PCR-test – som ska göras 72 timmar innan avresa. De flesta researrangörer står för kostnaden. Kanarieöarna erbjuder reseförsäkring, vilket innebär tillgång till gratis sjukvård, hemresa och logi om man insjuknar i covid-19 under vistelsen.

Mer om detta här

Resa till Teneriffa - detta gäller