Hoppa till innehållet
Annons Innehåll från Vetrik

“Det är så smidigt – allt om hundarna samlas på ett ställe”

Från Vetrik

Fyra hundar – och koll på allt.

För hundentusiasten Ewa Åhman har den nya appen VetrikFRIENDS betytt en smidigare vardag med sina fyrfota vänner.

– Du får allt samlat på ett och samma ställe, säger hon.

Här kan du lära dig mer om VetrikFRIENDS

Ewa Åman lever för sina hundar. Hemma har hon idag fyra hundar: Loke 9 år och Jack 1,5 år av rasen Rhodesian ridgeback och Pelle och Kiddo, båda 9 åriga Border collies. Hon har haft hundar sedan 2005 och tränat och tävlat sedan 2006.

Hennes största passion är träning och den gemenskap som uppstår med likasinnade med samma intresse. Hon tävlar gärna också ihop med hunden, framför allt i nosework, agility och viltspår.

Samlar all information

När Ewa första gången kom i kontakt med appen VetrikFRIENDS tyckte hon den kändes väldigt behaglig och lätta att hitta i.

I appen samlar man all information och dokument om sina djur, man får tillgång till loggbok, djurens egna kalender, fotogalleri och många fler spännande funktioner.

– Jag tycker den är väldigt lätt, jag gillar den supermycket! Den fyller helt klart min önskan att man ska kunna logga allt runt sitt djur. Du får liksom med allt på ett och samma ställe vilket är perfekt för mig som är expert på att lägga bort saker, säger Ewa och skrattar.

Tävlings- och Träningslogg

Ewas intresse för träning och tävling i agility har genom åren vuxit sig starkare och starkare. Hon började sin karriär med sin första hund Gibson, som hon tränade och tävlade framgångsrikt med 2006 och framåt. Tankarna på en mer anpassad agilityhund började ta form och för drygt 4 år sedan tog hon över Pelle, en Border collie som inte ville valla. Han gillade inte får men älskade agility. Året därpå behövde Pelles syster Kiddo, ett nytt aktivt hem. Ewa ställde upp som jourhem och Kiddo är kvar där än idag.

”Dålig koll på lösa papper”

Ewa är supernöjd med att kunna logga sina agilityträningar och tävlingar.

– När vi tränar agility filmar vi alltid för att se vad vi måste träna mer på. Vi går tillbaka till gamla träningstillfällen och tittar och jämför utvecklingen. Här i appen blir det bra eftersom varje film hamnar under respektive djur och datum. Superlätt och smidigt att hitta.

– Jag har också lagt in alla mina utställningsresultat och de kritiklappar man får fysiskt i sin hand. Jag tog bara kort på dem och la in dem på rätt hund. Perfekt när man senare började fundera på vad en viss domare faktiskt tyckte om min hund.

– Det har hänt vid flertalet tillfällen att jag anmält och sedan märkt först när jag ser domaren på plats att: ”Just det, det var hen som tyckte så”. I vissa fall har det ändå varit bra, men i många fall hade jag kunnat bespara mig resan. Jag har allt för dålig koll på lösa papper för att hitta kritiklapparna precis vid anmälningstillfället – nu slipper jag det.

Rehabhjälp via videosamtal

För Ewa är hundarnas hälsa alltid i fokus. Hon kör kombinerat med träningar även friskvård för att förebygga skador. Kiddo, hennes 9-åriga Border collie är lite ”på tårna” och får kontinuerlig hjälp med att mjuka upp sig och lätta på spänningar via övningar hon fått av en hundfysioterapeut. Det är allt ifrån balansbollar, till balansövningar att ”lyfta tassar” till ”Puff & Knuff”.

– Att mellan de fysiska besöken ha möjlighet att ta ett videomöte via appen med min hundfysioterapeut för att stämma av om vi gör övningarna rätt eller om det är dags att utöka, har varit toppen, säger Ewa. Inte för att ersätta de fysiska besöken men som ett komplement mellan dem. Det har verkligen underlättat för mig om jag känt mig osäker på om jag gör helt rätt eller bara fått visa upp hur det går.

Ewa Åman är med i testgruppen för för VetrikFRIENDS och har fått testa även kommande funktioner i appen.

Nu kan du också ladda ner din version av VetrikFRIENDS appen