Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 17:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/100-000-patienter-skadas-arligen-av-felaktig-vard/

DN DEBATT

DN Debatt. "100 000 patienter skadas årligen av felaktig vård"

Socialminister Göran Hägglund presenterar ny undersökning från Socialstyrelsen: Vi måste skapa möjligheter att olämplighetsförklara sjukvårdspersonal. I dag publiceras en ny undersökning från Socialstyrelsen som avslöjar att årligen skadas 100 000 patienter på grund av felbehandlingar i vården. Det medför lidande för den enskilde patienten och orsakar stora kostnader och trängsel på sjukhusen. Detta kan vi inte acceptera. Därför lagstiftar vi nu för att kunna utveckla IT-tekniken i system för digitala patientjournaler. Vi utreder också möjligheten att dra tillbaka legitimationen för sjukvårdspersonal som missköter sig och ange gränser för när en person anses vara olämplig för sitt vårdyrke. Apotekspersonal kan komma att bli skyldiga att anmäla läkare som frikostigt skriver ut narkotika. Det skriver socialministern och kd-ledaren Göran Hägglund.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.